På Jessicas begäran..

Kommer väl en uppdatering från dagen. Jag hade dock inga bilder och egentligen inte så mycket att berätta.
Vi har haft en lugn och skön dag idag jag och lillvännen. Vi har varit på dollarstore och köpt kuddar och pratat med en stackars farbror som inte alls ville prata med William och inte visste var han skulle titta. William gick dock inte att hejda, han fortsatte gladeligen med sitt ba ba ba ba, stort flin, brrrr brrrr brrr och ett stort flin osv...
Köpte även ett jättefint ljus som tyvärr hade gått sönder när vi kom hem.
Har även försökt byta Kens kamera väska utan succe den var den sista som han hade.
Var förbi en sväng på stallet och hälsade på Ingrid, Erika och Petra, kul att få se hur min vikarie ser ut i allafall.
Jo det var en pik, attans jag hade ju lovat att här inte skulle bli något mer tråkigt gnäll. Den bara slant det är svårt att hålla tillbaka må ni tro. Imorgon kommer Erika och Ingrid på besök, då får jag veta vad som händer och sker, tyvärr gör det nog bara att jag blir ledsen igen. Fast jag är så glad att de anförtror sig till mig och håller kontakten. Fast det är klart vi har ju känt varann rätt länge nu. Erika har jag ju jobbat ihop med i fem år snart om man inte räknar praktiktiden för då var hon ju också där då blir det mer. Så fattas bara annat!
Ett är då säkert när sådant här händer märker man ganska snabbt vilka som är starka nog att stå för sina åsikter. Nej nu är det nog nu var det ju gnäll igen.
Vi fortsätter...
När vi kom hem har vi haft besök av diplomerade barnvakten med ess i kortärmen, jo det är bästa Jessica!
Det hade väl ingen gissat. Wille tycker om dig gumman! Det gör jag med! Det är så bra att du håller mig uppdaterad om vad som händer här i jauret och hos dig!
Sedan har vi tränat på gräsmattan, kallt var det ikväll.
William sussade så gott hela tiden. Vilken hund jag har fått hon är toppenbra!!
Det känns så segt att träna Cleo efteråt, allt går så sakta.


257322-118257322-120
Pappa kom hem för jag längtar efter dig!
Gissa om jag blev rädd när jag läste detta förresten:

Älgolycka i Töre

2007-08-27 07:00 TÖRE (PT) Älgarna börjar röra på sig extra mycket nu när det är höst. Det fick en bilförare erfara när han nu på morgonen krockade med en älg. Det var vid 05.30-tiden på E4 utanför Töre som kollisionen ägde rum. Föraren klarade sig utan skador, men älgen dog.

Min älskling jobbar ju där och åkte så att han var i trakterna den där tiden! Huga vilken otäck tanke!

Nu ska jag och min stackars urinvägsinfektion gå och dricka citronvatten i stora lass!

Vi håller en stor tumme för dig farmor, vi tycker de är galna om de inte anställer dig!
257322-140

natti natti!


Det blev inget SM för oss, snyft!

Men vi fick ett nytt golv lagt av min händige  underbara.
Snyggt blev det, nu skall det bara listas och fixas lite sedan är det klart. Jag och barnen har bara försökt hålla oss ur vägen idag, synd att det var så dåligt väder. Igår gick det bättre, då var vi ute och promenerade två svängar och sprang med vovvarna på kvällen. Idag är det så kallt brrrr, vill inte ut!
Idag har Ken förresten köpt en videokamera så nu ni nu kan jag ju filma hela dagarna.

Längtar till imorgon, hoppas att det blir bättre väder. Det spelar förresten ingen roll om det så spöregnar. Jag SKA träna vovvarna imorgon. Lilleman skall få vara med Ken så då kanske det går bättre. Det är så länge sedan jag tränat på bhk utan William. Missförstå mig rätt, jag vill inte bli av med honom men ibland kan det ju vara skönt när man skall göra något att man kan göra det  och bara det också.
Roligt skulle vara om Ken har kunnat filma någon gång när vi tränar så att man kan se resultaten, om det blir några, lite lättare se vad man själv gör för fel.

Har förresten lagt ut bilder på den andra hemsidan:
www.williamlundqvist.spaces.live.com , kika om du vill annars slipper du!
Jag hade lite nostalgibehov så det blev en del gamla bilder med.

Idag har jag förresten fått skratta gott. Det började med att lilleman tog damsugarmunstycket och körde runt som en galning. Shiva som inte riktigt kunde låta bli munstycket sprang runt som ett yrväder och jagade munstycket. Sedan startade Ken dammsugaren, Shiva kunde inte låta bli den nu heller, nu satt det dock inget munstycke på. Hon gick fram och nosade gång på gång. Varje gång hände samma sak sluuurrrp in åkte tungan eller nosen eller läpparna, det såg så himla roligt ut!!
Hon har ju inte vett att gå där ifrån..
De små liven, vad skulle livet vara utan dem!

257322-138
God kväll på er!

Ni som är ute på storstämningshelgen ha så roligt åt mig med!

Tack Jessica!

För de fina kläderna. Du är helt underbar. Men du får inte köpa så fina kläder åt William du ska ju köpa åt dig själv istället gumman.  William ville skicka en hälsning för att visa hur glad han blev:
257322-138
257322-139
Sen har Wille en till hälsning och den är till farmor.
257322-137
257322-125
Hoppas ni kommer snart.
Nu skall jag gå  upp och hjälpa Ken och stöka med dörrar och golv.

See you!

Till Pappa.

Jag älskar min pappa.
Han är lugnet, tystnaden. Han tar mig med låter mig vara liten flicka i varma handen, visar alla fina ställen. 
Han som kunde allt om skogarna,  var vän med minsta sten, vän med de minsta varelserna.   Min pappa håller kvar i det lilla, lever så nära och andas skogen. Min pappa är de svagas skydd.  Det finns ingen som min pappa.
När jag drömmer, drömmer jag att du var kvar hos mig.

257322-114
Saknaden av dig är obeskrivlig!
 Du var min förebild min idol och min styrka.

Torsdag, torsdag och va det är härligt med torsdag!

Idag har lilla familjen haft fullt upp. Vi har haft mammaträff hemma hos oss idag. Vi bjöd på kycklingsallad och mjuk pepparkaka och kakor och så kaffe förstås.
Igår var vi och tränade på bhk, eller tränade jag vet inte. Det var väldigt mycket folk ute på klubben igår och två kullsyskon Rivar och Scott. Lilla plingeling själva var just det helt uppe i det blå. På slutet innan vi skulle fara hem började det släppa och hon kunde koncentrera sig igen. då var lilleman dock less. Lite svårt på onsdagar men det gör ingenting vi har det så bra ändå. Det blir dock skarpa  kontraster när man är van att träna hemma på gräsmattan och man får 100% uppmärksamhet från henne och hon är kanonkul att jobba med och sedan kommer man på bhk och så blir det bara plingeling. Men man  får se det från den ljusa sidan, när hon väl kan koncentrera sig på bhk kan hon göra det var som helst. Sedan är jag fullt medveten om att det får vara så nu till en början det är ju bara att träna, träna och träna mera. Var ute på mamma Åsas hemsida och såg en så fin bild på Angelica, ingen tvekan om hur glad hon blir, jag blir ju alldeles rörd. Så himla kul att det gick så bra!
Just nu har jag lite tid över för jag har ingen son. Han är ute och promenerar med världens bästa Jessica. Hon är ju så go. Erbjöd sig att gå en prommis med vännen. Vilken tur han har som fick komma ut en sväng det behövde han nog efter mammaträffen. Det såg ut som hans ögon skulle snurra runt i huvudet, så mycket folk.
Ni vet ju vad det är för dag och om en liten stund är mitt singelliv över, närmare bestämt på en halvtimme. Jippie!
Fortfarande har jag ingen kamera så det blir en till nostalgitripp al´a Anna...
257322-145Vilken hårding!
257322-146
Våren 05. Marlene, Me, Ken, Robin och Dino.
Dino finns inte mer, han var en så fin hund. Ägdes av Kens mormor och morfar i Ballastviken.
257322-147
Älskade, älskade son, vad skulle jag göra utan dig?
Tänker jag aldrig få veta heller!

Good night you princes of wales and kings of new England

Yttrandefrihet!

Satt just och funderade över detta. Gäller det i hela landet eller bara i delar. Vad tycker du?
Idag har jag och lilleman varit förbi på stallet, jo du hörde rätt. Vi hämtade tidrapporter och pratade med Ingrid. Erika var inte där det var lite synd. Ingrid briefade mig om läget och sa att hon och Erika skulle komma och hälsa på. Vilken tur att jag har så bra arbetskamrater som jag har bättre kunde jag aldrig få. Jag älskar mitt jobb när jag får utöva det.
Mycket gnäll har det varit på sistone. Nu är det slut med det. Från och med nu vänder jag blad och startar ett nytt kapitel. Det som är gjort är gjort och går inte att  göra om, detta betyder inte att jag förlåter utan att jag lägger det åt sidan ett tag. Jag mår för dåligt av detta så jag har ingått en pakt med me myself än I och den lyder..

Jag skall inte bry mig om saker jag ej kan påverka, utan bry mig om de som påverkar mig.

Ikväll ska lilla familjen till Bhk och träna, eller försöka i allafall vi får väl se vad William tycker om det. Funderar om jag skall ta bärmesen eller barnvagnen, vad är lättare?
Sedan ikväll skall vi baka lite inför mammaträffen imorgon.
Har fortfarande inte fått ordning  på kameran ännu. Detta innebär att ni får hålla tillgodo med gamla bilder. Eller de kanske är nya för er..
257322-144Big mama!!
257322-143Min lille plutt!257322-142Gott nytt år!257322-141God Jul!
En nostalgitripp från mig! Var tog tiden vägen. Ibland vill jag stanna klockan jag tycker det går alldeles för snabbt.
257322-122257322-121
Vi saknar er med så det värker!

God middag!

En ny dag gryr!

Trodde jag skulle må bättre men icke.
Idag har vi varit och hälsat på morfar, hade tagit jättefina bilder och filmat som jag givetvis lyckades sjabbla bort från kameran. Jag är ett geni för att lyckas med det visst?
Morfar hade en ganska bra dag idag när vi hälsade på. Mamma frågade honom om de skulle ge William en slant nu när han fyller 9 månader, pappa funderar länge och sedan säger han..
Nej han får inte snatta, slant, snatta var visst lika.
Lite kul. Även Shiva följde med idag till borgargården, hon är nu godkänd både av gamlingarna och personalen. Åhh vilken vacker schäfer och så snäll och lugn hon är för att vara så ung. Hi hi men hon är bara min och du får henne inte!!

Innan vi åkte hem gjorde vi en panik rastning av de fyrbenta, fårrden fick assistera, vi körde efter k4s otrafikerade vägar och givetvis han den yngre bada. Tyvärr innebar detta att hon fick sitta ute och torka lite, skulle inte våga säga till Ken att jag släppt in en genomblöt Shiva på hans nylagda klickgolv..

När vi kom hem hände en liten olycka. William låg i sin säng och plötsligt blev det ett illvrål. När jag kom in var det blod över hela tröjan, i sängen, på William och på nallen. Hittade inget men antar att han bitit sig själv i munnen. Skall jag tillägga att tröjan var vit, gissa hur rädd jag hann bli?

Som tröst gick vi en promenad i den fina bärmesen som vi fick av Mia. Det tyckte Wille var skoj, granar och tallar skulle han gärna dra i för att inte tala om mammas hår. Han förgyllde hela promenaden med sitt glada jollrande och baba ande och brr brr ande. Halvägs runt fick jag hicka, lilleman skrattade så gott varje gång jag hickade för då hoppade ju hela pojken. Det var kul!

Nu skall jag äntligen dricka kaffe har längtat hela dagen. Eller jag prövade tidigare men då stjälpte jag ut hela koppen, lilleman drog  ner en högtalare och jag glömde att jag hade en kaffekopp i handen när jag ställde mig upp, högtalaren höll älskling jag lovar.
 Gamla bilder får ni hålla till godo med för Anna är en klant!
257322-124
Åhh vad vi saknar er! Hoppas att Detlef får jobb så att ni kommer lite närmare!

257322-56Stor prinsen och lill prinzen.
Var försiktig på vägen, vi älskar dig!


Kom på en kul sak som mormor sa härom dagen.
Mamma- Det ringde en telefonförsäljare härom dagen.
Anna- Jaha, vad ville han då?
Mamma- Han hade ett erbjudande att ringa dyrare än jag gör.
Anna- Vad sa du då?
Mamma- Ja sa att jag ringer så lite och det jag ringer är bara 071 nummer så jag behöver inte ditt abonnemang!
Anna- Gör sitt bästa för att hålla sig för skratt.

Bless her! Hon förstod inte ens vad hon hade sagt som var så kul så jag hade inte hjärta att berätta det heller.

God afton!

En rättelse

Grattis till Angelica till första priset och uppflyttningen till lägre spår. Inte illa det på en helg!!

Idag kommer Petra och mormor på besök. Lägger in bilder sedan efter dagen.
Ska försöka rycka upp mig lite. Är så besviken att jag mår illa. Är arg så att jag vill kräkas, är så ledsen att jag har svårt att fokusera. Känner mig så överkörd och kränkt men kan inte göra ett skvatt åt det.
Det är bara att vänta och se hur det hela avlöper. Förmodligen så händer inte ett skvatt.  Hur man har samvete till det det vet jag icke.
Nåja det finns annat här i livet som är mer värdefullt som tur är, man får lägga tröst i att jag har världens bästa familj och vänner i stället.
Vad skulle jag göra utan er!? Hoppas att jag aldrig behöver få veta det.
257322-134
257322-138
Älskar er!

Aj aj aj då!

Vilken morgon det blev idag. Jag packade igår kväll och allt var klart för avfart till metropolen Adak. Blev det som vi hade tänkt, inte då.
På morgonen ringde Emelie och berättade att lydnadsklass 1 och Elit var flyttade till klockan 9. Jag insåg då snabbt att vi inte skulle kunna hinna dit i tid för att se våra vänner tävla, sen var det bara tvåan kvar som gick av stapeln 12:30 tror jag. Jag ska i och för sig inte klaga. Stackars Emelie fick veta att hon skulle tävla klockan 09:00 klockan 07:00 och hade då en timmes resväg dit. Tur att det gick bra ändå.

Vi skickar ett stort jättegrattis till...

 Emelie och Musse för sitt första pris.

Även till Angelica och Chippen som spårade så fint i lördags. Visst blev det en uppflyttning?
257322-139Bra jobbat!
Idag har jag och min snygging varit ute på marknaden en sväng när det inte blev Adak. Vi inhandlade två strypkoppel i olika längder. Tanken är väl att hon växer lite till, tyckte att de var så fina och billiga. Vi parkerade också ändorna hos mormor en stund, drack kaffe och fördrev tiden, alltid lika trevligt.
Sedan har vi varit hemma och själpt pappa med golvläggningen.
Imorgon kommer kusin Petra och mormor och så ska jag städa mitt hus, ogillar oreda och det är verkligen vad jag har nu. Eller i rum jag ej vistas i går det jättebra med oreda men inte uppe där vi är mest.
257322-138Vad ska vi nu göra?257322-137
Men pappa du har ju mätat fel...
Mer bilder finns på den andra hemsidan.
www.williamlundqvist.spaces.live.com

Natti natti!

Vilket hundliv..

Idag har vi varit till Adak för att heja på tjejerna som deltog i inlandsylet. Vi träffade en hel del syskon till Shiva med.
Ska ev dit i morgon med så att Ken får vara lite ifred när han lägger golv.
Här är bilderna från idag vi tar fler imorgon, lilleman är en slagen hjälte, det är jobbigt att resa. Särskillt när man inte sover heller..

257322-135
Diva och Nikki (Shivas mor och syster)
Ni ser ingen likhet mellan Shiva och Diva??
Tur att mamma Nikki kunde ta sig tiden att plocka ner Shiva ett par pinnhål, hon är nog så framåt med andra hundar och Cleo är på tok för snäll. Det tar dock på att ligga på topp.
Hon har inte rört sig mycket sen vi kom hem eller i princip inte alls hon har gått från sängen och ut och till matskålen och till sängen.
257322-134

Lilleman på morgonskvisten. Full rulle och raka rör! Om du inte smälter till detta flin tror jag aldrig att man gör det heller

257322-136
Så mycket att göra och så lite tid!
De fina stickade kläderna lilleman har på sig har han fått av världens bästa farmor.
Vi sänder en krya på dig hälsning till farmors rygg, hoppas den snart blir bätte!
See you!

Här kommer den Mayny!

Jo jag arbetar med min fotoskräck! Här kommer en bild på mig och hjärtat.

257322-133

Med det ur världen kan jag berätta att Ken nu kämpar med att lägga golv medans jag och den vilde försöker hålla oss ur vägen.
Imorgon skall vi nog bege oss till Malå och kika när tjejerna tävlar. Vi kan ändå inte hjälpa till och jag tror att Ken uppskattar att få vara själv och slippa två byrackor, en galen kärring och en galen gåstolist.
Titta vad jag fick av pappa..
257322-132
Ni får inte kommentera Kens fina ben då slår han ihjäl mig.. hi hi
Med denna kan jag nog mer bulor skaffa!
Jo förresten. Jag, Wille, Shiva och Cleo var ute på samhället och promenerade. Trodde att det skulle bli kaos men vovvarna gick som de inte gjort annat.
Nu skall jag gå och vara trevlig med min hårt arbetande sambo.

Foton

Nu har jag uppdaterat den andra bloggen med foton. Det tar sådan tid att göra det här.
www.williamlundqvist.spaces.live.com

Nu har vi varit på mammaträff, det var trevligt. William har ätit melon där så han är jättenöjd.
Glömde dock kameran.
Efter träffen var jag och Wille på Anna-Lisas och bytte storlek på den fina mössan vi fick. Den var lite för liten. Nu har han en som passar perfekt. Han hann med att charma expediten med. Vilket solskensbarn han ler ju bara. Oj vad stolt mamma han har nu.
Nu ska jag gå och se om solstrålen har lust att vakna så att han kan sova i natt.
Nu är det nedräkning tills Ken kommer om han kommer. Han har fastnat på K-rauta i Luleå så han kan nog dröja ett tag till.
257322-124Vad vi saknar er!
Good evening to you all!

Brrr

Så kallt och kyligt det har blivit från en dag till en annan. Idag skall jag och William på riktig mammträff hos Hanna Jakobsson. Det känns som en evighet sen vi var med. Skall bli riktigt skoj att se hur alla vuxit.
Igår var vi ute på bhk. Det var fruktansvärt mycket knott och mygg så det var lite svårt att hålla vagnen myggfri. Riktigt kul var det att få se Shivas bror Scott. Våran träning blev väldigt sporadisk, lilleman tyckte inte om när jag var för långt bort för att inte tala om utom synhåll. Två meter från vagnen är väl lagom?
Lite svårt att träna då. Trots att hon var okoncentrerad tyckte jag att hon skötte sig relativt bra. Att hon skulle vara okoncentrerad hade jag räknat med.
Tog några bilder nu på morgonen, så ser vår morgonritual ut varje morgon. Jag har två väldigt förväntasfulla barn när jag spolar upp badvattnet, de är så söta.
257322-129
Vatten och bubblor, det är livet..
257322-130
Är du klar snart eller....!!? Vi vill bada nu!
Idag lyckades lilleman även med en redig kallsup. Han slirade ur mina händer när han attakerade en plastval..
Jag lyfte upp honom så att han skulle få ut allt vatten, då är hela pojken täckt i skum, hela ansiktet. Jag kraxade lite så att han skulle härma mig och hosta, vilket han gjorde. Tittar på honom orolig i blicken, han tittar upp och flinar sedan tittar han ner i baljan, vi fortsätter då bada. Jag är tuffare än somliga tror.. i allafall vad min mamma tror..
Vilken hönsmamma sen..
Nu skall jag gå och göra mig i ordning vi får se om det blir något mer här idag..

257322-131Visst är hon vacker.
Ni vet väl vad det är för dag idag!
TORSDAG!!

Mini mammaträff

Har vi haft idag, här har ni bilderna.
257322-128Emelie och Liam. Nej hon är inte blyg det är fotografen som är dålig..
257322-127Louella och Valle
257322-126
Angelica, Tyra och lilla Elliott, på bilden fattas mamma Elin.Nu ska vi snart äntligen fara och träna på bhk. Det känns som det är flera månader sen fastän det bara är en. Skall försöka ta någon bild från träningen så att jag kan visa hur fin hon är.

Usch och fy!

Vad huset är tomt, det är inte kul när alla bara åker och lämnar mig till min ensamhet. Fast det är klart jag har ju William och två hundar så helt ensam är jag ju kanske inte, imorgon kommer ju älsklingen hem också.
Har tappat bort kabeln till kameran och vet inte riktigt var jag skall stoppa i minneskortet i datorn så mina fina bilder som jag tagit får ni vänta lite på. Snart kan ju Ken hjälpa mig.
Igår städade vi och gick en promenad till stallet och sedan till min kära mor. Var trevligt att träffa Erika och Ingrid och alla barnen förstås. Vi träffade även Malin och Fia.
Idag har de nya hästarna tydligen anlänt men hade ingen lust att gå dit konstigt nog.
Någon gång kanske jag kan gå vidare jag med vi får se.
Hos mamma var Robin och Petra och min syster kom just innan vi for. Det är så trevligt att se dem synd att det blir alldeles för sällan. Men på måndag kommer Petra hit och är med oss en stund det blir trevligt.
Nu skall jag gå och se om min skatt är vaken och så ska vi träna lite på att säga mamma inte baba vi får se hur det går. Pratade just med Emelie. Hon och Liam skulle komma upp och hälsa på.

257322-122257322-99Vilken tur att jag har er!257322-98Jag blir alldeles varm inombords..

Snart är det torsdag!!
Nu hittade jag kabeln, här är några bilder:
257322-123
Visst har jag fått en fin mössa av farmor och Detlef!!
257322-124
Äntligen är min farmor här!
257322-125
Hej då farmor! Hoppas att du snart kommer tillbaka!

Skämmes tamme .....

Jo det är just vad vi borde göra. Till mitt stackars försvar får jag lov och säga att jag hinner inte. VI har haft främmande i flera veckor nu, de bara byter av varandra. Just nu är Jeanette och Detlef här. Tidigare i veckan var Rickard och Carro och Robin och Marlene här. Det är Kens bror med tjej och Robert ( Kens storebrors) barn.
Missförstå mig rätt, jag älskar att ha huset fullt med folk men det innebär att jag inte hinner skriva.
Jo om det där bröllopet, där vill jag inte yttra mig överhuvudtaget men kul hade jag!!
Hoppas videofotografen missade allt!
Min kära son växer och frodas, lär sig nya ord eller ljud var dag, det flesta låter brrruu och några bii  och några bäää.
Den lilla fyrbenta lär sig nyheter hon också. VI tränar flitigt på gräsmattan på kvällen och promenerar och badar på dagen. Hon har hunnit med att bada på Camp Gielas och hoppat från bryggan, simmat med Detlef och försökt få busa med små barn som leker med luftmadrasser, vad det är härligt med sommar.
Bilder finns på den andra bloggen, det gick alldeles för sakta här..
www.williamlundqvist.spaces.live.com
En uppdatering kanske kommer på måndag. Njuter av mitt besök så jag har inte tid att skriva.
Jo förresten har jag hört ryktesvägen av Emelie att Petra som har köpt Bonbon har fått mitt jobb tills jag kommer tillbaka.
God kväll!

Snyft!!

Nu har de lämnat oss!! Våra små hustomtar har rest hem till Norge igen. Hade ju inte tänkt släppa hem dem. Tyvärr så blev Heidis mamma sjuk så de fick åka hem tidigare än planerat. Hoppas att allt går bra för henne, vi håller tummarna.
Lille William sover nu så sött, han är helt slut efter eftermiddagens bus.
257322-122Mycket bus!257322-121Hej då farfar och bestemor!257322-119Trött å så trött....257322-118Tittut!
Nu när skatten vaknar ska vi ta och gå en promenad, äntligen är det uppehållsväder!
Sen ikväll får vi besök av Tea och Lage då skall de diskuteras löner..
Tyvärr betyder detta att det inte blir någon hundträning ikväll. Har ju blivit lite ute på klubben när vi haft främmande. VI har tränat desto mer hemma som tur är.
Nu ska jag gå upp och lägga upp fötterna en snabbis tills skatten vaknar!
257322-122Långnäsa!

RSS 2.0