Gott Nytt År!


image235
Skulle göra en sån fin bild att sätta in och önska gott nytt år men men..
Varken Wille eller Shivan var på humör. Detta var det bästa jag kunde åstakomma. Då ska ni veta att här har använts av mutor!
Se följetången på:
http://www.williamlundqvist.spaces.live.com/
Om länken inte fungerar får ni antingen kopiera den eller scrolla ner en par inlägg till Nu är det äntligen över där finns en länk som funkar..

Vilken pärs!
Gränsen mellan skratt och gråt är hårfin särskillt om man är förkyld och lite hängig.
Ahh jag fick den, bilden alltså.. lägger ut de med på den andra sidan..
image236
Tänk er bara fyrverkerierna i bakgrunden och oss i fina festblåsor..


Hoppas nu att ni får ett underbart år 2008!
Hoppas det nya året kommer med lycka, kärlek och vänskap!
För mig räcker det inte jag behöver en William också men han är förknippad med alla tre och det är väl i och för sig Ken med!
Hmm undra om jag ligger på plus nu. Snart ska fyrverkerierna skådas och champagnen korkas av!

Massor med nyårskramar från oss till er!

Grattis Rune på födelsedagen!


image233

Hoppas att du får en bra dag!
Ett grattis även till Barbro som fyllde år igår!
image234
Här kommer ett nytt klipp, det trodde ni inte va...

Här kommer ett nytt fascinerande klipp.
Youtube är min nya drog, är man för krasslig för att träna själv får man väl titta på andra som gör det bra.
Idag är livet på gamla gatan lite bättre. Lillemans läge är lite bättre mindre hosta men fortfarande rik nederbörd. Hos mig är det också bättre mindre feber och mindre ont i halsen. Har till och med lyckats rasta damsugaren och moppen men nu är jag slut.
Lilleman har kikat på andra sidan häcken idag, han log från öra till öra under nästan hela filmen. Han har även hunnit med att knycka en apelsin, klättra in i diskmaskinen och klättrat över Shiva, med en obligatorisk säldykning över på andra sidan. Han verkar aldrig tröttna men hon ser inte ut att ogilla det heller. Man vet när han har klättrat på henne för då är hon alldeles blöt på ryggen. Jo han har även hunnit med ett nyårsbad med tillhörande plask och så har han hjälpt själpt mig att städa. Han är så söt när han puttar damsugaren bakom mig så att allt hans hår står rakt upp och fladdrar i vinden. Han tycker det är så roligt att köra damsugare. Jo han har även klättrat upp på köksbordet en sväng. Min lille älskade Tarzan. Idag är han åter lite mammig igen. Jippie! Han tycker om mig!
Lille herr Lundqvist  har även mutat Shiva med lite ost och smörgås, han bryter små små bitar som han ger henne. Hon törs knappt ta dem men försiktigt norpar hon dem efter ett noggrant övervägande.
Shiva har varit ute i sitt koppel en par timmar och verkar trivas så bra fast hon är själv ute. Nu törs jag dock inte ha henne ute själv längre det kommer ju raketer nu.
När hon var ute på förmiddagen var det faktiskt någa som sköt några men det verkar hon inte bry sig om. Ska vila upp mig så att jag orkar gå en kort promenad med vovvarna på kvällssidan.
Nu ska jag lägga upp mina tassar och fälla in klorna medans lillen vilar.
Hoj hoj

Känner ni igen Shivan?


Nja på en par år kanske men drömma får man!
I det femte klippet är den där mallen som jag var så faschinerad över tidigare. I klipp tretton har vi några riktigt mörka snygga schäfrar. De är ju så vackra! Klippen kommer fram när du sett färdigt ett klipp.
Här hos oss är läget oförändrat. Eller nja jag mår lite bättre nu hade hög feber i natt och mådde pyton.
Lilleman är fortfarande jättesnuvig men vid gott mod. Har knaprat lite alvedon för att kunna hinna med honom idag.
Känner mig lite sliten om jag ska vara ärlig. Lilleman är helt otrolig, han skrattar hela dagen fast han mår så dåligt. Han har även hunnit med att klättra upp på hallmöbeln fyrtioelva gånger samt smygit in på toaletten och släppt ner tutten i toastolen.mmm nice!
Sen har han tjuvat en godis ur godisskålen och smakat mandariner med skal på. Han åt även lite mandarin med Stefan och sedan en mandarin med mig. För William är mandariner höjden av lycka.
För övrigt har jag inte haft hand om min lilla palt så mycket idag eller igår för den delen. Han har varit väldigt pappakär de sista dagarna, det är pappa för hela slanten. Jag ska väl vara glad eftersom att han tidigare var så himla mammig eller det har han ju varit nästan hela tiden förutom en period när jag trodde att han gett upp sin mamma för sin pappa, då hade jag en smärre depression.
Lite mamma och pappakär på samma gång vore ju modellen. Det gör ju ont i hjärtat när man sträcker ut armarna åt honom och så tittar han på mig och ropar ivrigt kaaaa och springer till pappa. Jag saknar hans underbara stämma när han säger Mamma! Mamma! och kommer och sträcker armarna åt mig. Är detta normalt, huga jag blir lite orolig! Eller ego kanske, stackars Ken har ju haft det så här nästan hela tiden.
Igårkväll när vi skulle sova var dock lillen väldigt diplomatisk. Han låg en stund hos pappa och sedan hos mig,  så höll han på nästan hela natten. Annars brukar han nästan alltid sova hos mig.
Ikväll fick vi hemkörd palt till dörren av Alex den var supergod synd bara att vi inte kunde avnjuta den med er!
Sedan har vi haft besök av  Knatte och Fnatte, Tjatte kikade även förbi.
Har även två frustrerade hundar som behöver tränas men jag orkar inte. De har fått ben istället men det hjälper  föga men vad gör man.

Här är förresten en bild på min föredetta chef  och instruktör Sue. Hon är ambitiös, syns det?
image232


Nu ska jag sluta gnälla och ta en kopp te istället och kanske ladda inför nyårsnatten den kommer att bli hård.Trodde ni ja!
Den kommer nog att bestå av snor, kanske lite mat är inte så matsugen, alkoholfri äppelcider och en och annan febertopp kanske. Avslutas säkert med ett ring klocka ring och tjuvkikande på grannens raketer..
Hi hi hi
Tar igen det ett annat  år kanske...

God afton!

Snörvel, host och krax!

Så mår vi idag hela familjen. Värst är det nog för min lilla hjälte. Han har feber och snorar och hostar. Han har så svårt att sova när han är så här förkyld. Tur är väl att vi gör bort det nu för det är bara tre dagar kvar tills jag börjar jobba. Hoppas att jag är frisk till dess så att jag kan jobba. Dagen har varit tämligen lugn, lilleman har försökt hålla humöret uppe fastän han mår så uselt. Ikväll har Alex, Robin och Petra varit här och hälsat på, vilken snygg skoter Alex har köpt. Nu ikväll somnade lilleman så snällt klockan 8 men vaknade igen och kunde inte somna om klockan 9 så jag har spenderat en dryg timme på att söva honom sövde mig själv också.. för ovanligheten skull..
Igår har vovvarna gjort en rövare de smet och var borta en timme och kom tillbaka längs gatan. Har fäst ett koppel ute så att Shiva får sitta i så att hon kan vara ute en stund. Hon tror nog att hon kan göra som i Ballastviken och fara så långt så för tillfället får hon vara bunden när jag inte är ute med henne. Cleo smiter ju inte om hon inte har en huligan som följer henne vill säga.
Igårkväll tog vi en sparktur och ett träningspass. Det gjorde vi i förrgårkväll med. Vi tränade momenten och uppletande det går som smort enda problemet är apportering men det tar sig. Jag har listat ut problemet nu. När vi är ute och leker och hon hämtar en pinne så lägger hon den vid mina fötter när hon vill att jag skall kasta den, hon gör likadant med apportbocken. Har ju prövat jättemånga tips som jag har fått utan resultat men nu ni!
Nu har jag tillverkat en egen apportbock som det inte gör något om hon tuggar på. Vi leker med den men jag kastar den bara efter att hon suttit stilla med den i munnen några sekunder och nu håller vi på utöka tiden och det ser lovande ut, igår tränade vi även fot med den.Sedan var planen att föra över detta till en vanlig apportbock. Vad tror ni? Tanken är att skapa ett sug så att hon hela tiden går och väntar på att jag skall kasta den eller att hon får ha den en stund.
Nu ikväll kan jag vackert och heligt lova att det inte blir någon sparkur och inte heller blir det någon träning mår som en bäver.
Har skapat ett eget sug med men det kan jag inte tillfredställa..
Vill inte vara hemma, vill tillbaka till Ballastviken!
image230
Åke och Wille äter ost innan maten, Wille höll på dö av hunger!
image231
Få se nu, fyra bokstäver, världens bästa gammelmormor, vad blir det?
IRMA!
Gud vad jag saknar Ballastviken och er! Det vet jag att det är fler som gör, har fyra till här!
En bamsekram från oss till er!

Kör försiktigt i skåneland Farmor och Detlef. Hoppas ni har det bra!

Nu ska jag se om jag hittar televinken!

Natti natti!

Nu är det äntligen över!

Buuuhuu! Jag älskar ju julen och hatar Sibas reklam. Vadå äntligen, finns väl inget bra med att julen är slut!
Jag vägrar,  tänker njuta några dagar till fastän vi är hemma. Hade ingen som helst lust att åka hem.
Nåja, får väl göra det bästa av situationen och sparka.

image229
Kom hem så sent ikväll att vi inte hunnit göra så mycket ännu.
Vi har bara hunnit packa upp och natta lillplutten.
Han har varit så duktig denna julhelg. Granen står till min förvåning kvar, en tomte fick dock stryka med fastän det inte var meningen.
Se bilderna på:
www.williamlundqvist.spaces.live.com
Finns en del fler bilder från den gångna helgen med.
Lilleman har tyvärr åkt  på en pytteliten förkylning och mår inte alls dåligt men kan inte sova om ni frågar Ken. Om ni istället frågar oraklet så har att en jätteförkylning och håller på att dö, någonstans där mitt emellan hittar ni nog sanningen. Men sjuk är han lillplutten.
De två fyrbenta är kraftigt trötta. De ligger utslagna i sina sängar. De har bott utomhus och busat med Nalle i fyra dagar.
De tvåbenta ligger och jäser i soffan och försöker tappert smälta all den julmat som proppats ner i julstrupen.

God kväll herr Strindberg!


Nu är det ganska precis 20 minuter kvar till julafton.

Det ni alla barn och så jag förstås nu har vi en hel dag av spänning framför oss. En nagelbitare utan dess like, en dag full av förväntan.
Blir ett kort inlägg från metropolen i Ballasviken. Imorgon tycker jag att ni ska kika in på family då kan det finnas ett julkort där som bör skådas. Vi får väl se om det kommer in, har lite trassel med internet, det går så saaakta..
Idag har vi myst hela dagen, vi har passat på att åka lite pulka även om det inte finns så mycket snö. Shiva och Cleo har varit ute hela dagen och lekt, de har hittat en ny lekkamrat en Nalle eller en varg kanske..
Igår kväll när jag var ute med hundarna hörde jag bakom mig..
Tripp trapp tripp
jag vände mig om såg ingenting
Tripp trapp igen
Den här gången när jag vände mig om såg jag en stor varg!
Stor och ståtlig stod han vänd mot mig. Förnuftet säger givetvis att det är en hund men jag ser ingen svans och i mörkret är det svårt att urskilja en jämthundskorsning och en varg som dessutom morrade på mig.
Jag stod en lång stund och lyssnade på mina hjärtslag och stirrade på vargen.
Tillslut beslöt jag mig för att offra Cleo som pant.. Jo jag vet att jag är grym men vad skulle du göra?
Slutkontentan var att det var ingen varg det var en jättesnäll hanhund som heter Nalle.


God fortsättning från lilla mig och stora familjen.
Hoppas verkligen att ni får en lika god jul som jag har.

God Jul!

Nu avreser vi till Tomtelandet Ballastviken återkommer någon dag innan nyår. Vad ska ni göra? Har inte den blekaste aning vad vi skall hitta på!
 Nu nalkas dock julmat och mys för hela slanten. Längtar så att jag håller på att spricka, om det är någon som har missat det så älskar jag julen.
Idag har det stökats hela dagen från morgon till nu men jag tror att jag är klar nu. Kolan är kokad, tryffeln likaså, apelsinen har fått nejlikor och paketen är inslagna. Bilen är nästan packad, hi hi hi och jag är full som ett ägg,

nja det skulle vara på pepparkaksdoften i så fall. Hi hi humorn är på topp den här tiden på dygnet.
Shiva och Cleo är julfina, Cleo har en ny kortare frisyr och Shiva är borstad. Har fått fina reflexkragar till dem så nu syns de i julmörkret. De ser inte kloka ut men man missar de inte.
Shiva håller på att klättra på väggarna. Det är ju så himla halkigt nu, där det finns någon snö kvar är det sandat så något sparkföre är det inte. Inte heller törs vi köra efter bhk vägen upp till föråden tror inte att den vägen är så fin i detta slask. Promenader i all ära men det räcker inte för donnan om hon inte får vara lös då går det. Imorgon ska jag dra en lov upp till k4 och se om jag hittar någon lämplig väg, borde vara öde där tycker jag nu så här inför jul. Hon behöver en bensträckare där det är hyfsat före.
Vi har faktiskt hunnit med ett träningspass igår tro det eller ej. Hon behöver aktiveras för hon tuggar friskt på grejor när jag lämnar henne hemma. Kens skoterskor är ett minne blott likaså mina favoritsandaler som jag hade i källaren.
Nej nu får det vara färdigsurrat.
En favorit i repris...
Vi vill önska er alla en underbar jul och ett gott nytt år. Tusen tack för födelsedagshälsningen Åsa. Tusen tack för julklappen Jessica nu ska här trallas. Ett stort tack till alla andra som jag glömt men jag lovar att vi är jätteglada för presenter och julklappar.


God Jul och Ett Gott Nytt År
257322-186

önskar
Anna, Ken, William, Shiva och Cleo

Kramar i stora lass från familjen Lundqvist Torstensson

God Jul!

God Jul

Och

Gott Nytt År

Önskar


image226

Anna, Ken och William

Snart åker vi...
Nja inte riktigt ännu men vi passar på att göra våra julhälsningar nu så vi inte glömmer bort det i hetsen!
Idag har jag och Shiva sparkat till stallet och surrat  med Erika, vi har försökt planera inför lektionsstarten.
Efter det sparkade vi tillbaka och hämtade Wille från dagis. Sedan har vi varit med mormor på dollarstore. Det tar lite tid när hon följer med. William gnäller i vagnen och börjar bli less när vi stått stilla en bra stund men mormor märker inget utan fortsätter att vela om vilket strumppar hon skall köpa, hallå! De kostar 10 kr.. köp båda så vi får gå någon gång. Jo tanken slog mig faktiskt. Jag gillar min mamma hon är jättesnäll men omständig...
Efter handlingen åkte vi hem lagade middag och efter det har jag bakat chokladfudge och kokat kola, mums, men man får inte smaka, det är julgodis!
Ikväll är Ken borta, han är på julfest på ankan. Jag fick faktiskt följa men jag har varken tid, ork eller lust. Har så mycket att påta med inför jul och jag älskar ju det. Det här är bästa tiden på året. Pyssel och bak för hela slanten. Nu skall jag gå och slå in mina julklappar.
Kolla in visst har jag snygga pepparkakor!!
image227

image228
Egenhändigt bakade och dekorerade. Syns väl inte alls att jag inte är så haj med spritsen...
Men roligt hade jag!
Nej nu till julklapparna!

Bjällerklang, bjällerklang


Ännu ett år äldre då!

Nu är jag äldre än igår och äldre än jag vill vara men lyckligare än jag var igår och lyckligare än vad jag trodde att man kunde vara!
Kort sagt en underbar dag med god mat, gott fika och mycket kaffe. En shoppingtur med världens bästa lilleman är inte heller fel.
Jag har fått så fina presenter jag är en riktig bortskämding om det nu är ett ord om inte har jag tillverkat det.
Idag har William haft lilla julafton på dagis och gissa vad, han är inte rädd för tomten!!
Han har ätit prinskorv och köttbullar, fått paket och dansat runt granen.
Fröknarna har döpt om William till lilleman och de har de andra barnen med. Idag när hans fröken sa att hon skulle gå och se var lilleman tagit vägen följde de andra barnen efter och ropade ivrigt;
Lilleman! Lilleman var är du? Hur gulligt är det..
Min stackars lilla hund känner sig nog lite åsidosatt förutom de dagliga sparkturerna så händer inte så mycket här i julstöket men snart är julen över då börjar jag jobba igen då får hon också jobba...
Nu skall jag gå och klippa min lilla raggsocka och se om jag hittar någon tjej där under.
Tusen tack för alla paket, hälsningar och kramar.


image224
Kram kram/ Anna

Hipp hipp hurra!

För mig!
Vilket ego jag har va?
Nu är det nog min födelsedag tror jag fast jag inte riktigt vet vilken tid på dygnet jag är född.
Det är väl nu jag skall göra en liten avrapport från den gångna helgen och ge er en del smaskiga detaljer.
Vi avlämnade vår dyrgrip till Jessica utan ett ljud från lilleman han såg så nöjd ut så. Ken tyckte att jag skulle sluta skruva på mig när vi var i Lauker och när vi började närma oss Älsvbyn sa han, antingen ringer du eller också vänder vi om. Tydligen var det väldigt påtagligt att jag saknade min skatt.
Ringde till Jessica och det gick fortfarande som smort så jag hade inget att oroa mig för.
Vi anlände till Bodensia hotell som var jättefint nere i lobbyn och i restaurangen men rummen var väl inte något att hurra för. Vi gick sedan ner och åt julbord, väl där möttes vi av en drink och en öl och en vedervärdig snaps som de fick behålla. Julbordet var att dö för!
Efter maten fick vi det trevliga beskedet att vi skulle få bo i sviten istället för vårat rum..........JA tack!!
Sviten var jättefin med bubbelpool och ordentligt tilltaget svängrum och en stooor säng!
Kvällen sprang iväg hips vips var det bara slut. Stackars Ken hade rejält ont när vi väl kom upp på rummet.
Sorry det blev inga smaskiga detaljer för jag var skötsam som få och tyckte faktiskt att det var väldans skönt!

När vi hämtade William möttes vi av blöta pussar som avlöste varann. Det hade gått så himla bra. Tror väl jag det med en så himla bra barnvakt!!
Idag har Wille varit på dagis mellan 09:00-12:00 och det gick super. Inget gråt ingenting. När jag kom och hämtade honom var han mer upptagen med att tala om att Shiva satt utan för fönstret. Han ropade Öh öh med sin ljusa stämma och pekade febrilt. När han väl hade tid med mig klättrade han upp och sedan skulle han på en gång ner igen och leka med de andra barnen. Så mycket var mamma värld helt plötsligt. Missförstå mig rätt jag tycker att det är jättebra att han trivs det är en sådan lättnad.
Nu ska jag gå och leta reda på John blund för nu är jag så trött. Kvällen har bestått av julstök, tårtbak, pepparkaksbak, spritsning och upphängning av allt pynt. Phuu!
Imorgon väntar dagis och sedan möte och sen julbord med stallet!
Allt innan klockan ett. Efter ett skall jag städa och se vad som hände med min ostparfait och punchparfait vi får se om det blev mumsigt eller ej.
Vad ger man till någon som bara vill ha kalsonger?

natt natt
image221
Ken och Wille har hittat en ny sport.. Väskrally!

image222
Brrrr och ett ivrigt gungande skall nog sätta fart på pappa!

image223
Fortare pappa fortare!! Shiva var väldans fundersam på vad pappa gjorde med hennes klimp! Hon följer med honom vart han går och passar och leker.

Imorgonkväll finns det tårta för den som vill ha,  eller inte tårta, parfait. Också kaffe förstås!

 Nu ska jag sova! natti natti

Jag har en liten loppa..

Som heter Ken, nej jag skojar bara. Loppan är Cleo. Hon är så söt i sitt långa hår. Ska ta och julfrisera snart.
Idag har vi varit ute och flängt en del. Lilleman har varit på dagis från klockan 09:00-14:00 alldeles själv utan mamma och det gick jättebra. En stor sten föll av lättnad.. Äntligen. När vi sedan  kom och skulle hämta honom bojkottade han pappa och kom till mig och gav mig en stor slemmig puss sedan gick han till pappsen och gav honom samma behandling. Han är så himla go!
När vi sedan skulle klä på oss började han gråta så fort jag försökte klä mig han skulle bara sitta hos mig. Tror att han trodde att jag skulle lämna honom igen.
Idag har jag tagit ett rekord i sömn. Sov en hel natt, gick och la mig vid tolv som omväxling annars brukar det bli mycket senare. Sedan tog jag en två timmars lur medans Wille var på dagis och sedan när jag skulle söva honom vid 4 tog vi en en och en halvtimmes lur till. Vet ni vad som är otroligt? Det är att jag är sömnig nu.
Imorgon bär det av till metropolen Boden. Huga vilken klump jag har i magen. Tur att vi har världens bästa barnvakt annars vet jag inte hur jag skulle klara detta. Hoppas, hoppas att det går bra!
Shiva och Cleo skall vara hemma i huset det har fått passning av Stefan. Hoppas att Shiva inte rymmer men det gör hon inte när han går med koppel. Om någon annan än jag släpper ut henne så kan hon gärna sticka iväg. Hon plockar upp något spår och så sticker hon. När jag släpper henne lämnar hon aldrig min sida längre än till baksidan en kort stund. Har drömt att hon rymde för Stefan och letade upp William hos Jessica inatt, det märks inte alls vad jag går och grubblar över om dagarna.
Vi kan ju dock behöva komma ifrån lite även om jag hellre skulle komma ifrån lite och ta med mig William men jag tror någonstans att det är nyttigt.
Snart måste jag ju hur som helst börja jobba igen och då måste vi ju vara ifrån varandra. Jag vill inte vara ifrån Wille men jag vill jobba!
image220


Nu ska jag gå ut med mina fina vovvar och packa färdigt inför morgondagen.

image219
Jag älskar dig mest av alla mitt lilla gryn!

Tjingeling!

Jag har en liten prins!

Världens bästa faktiskt! Nej jag är inte ett dugg partisk..
Idag har lillevännen varit på dagis i 2 timmar själv och både ätit och sovit. Bara lite gråt när jag åkte och sedan sken han som en sol igen.
Vi sparkade till dagis, jag sparkade hem och tillbaka igen hämtade Wille och sparkade hem. Hämtade vovvarna och sparkade till lillica och handlade. Sedan sparkade vi halva ringleden för att försöka trötta ut en schäfer. Hon drog oss i full fart runt hela vägen till volvo där tog batterierna slut. När vi var nästan hemma var hon utvilad och drog på bra igen.
Hon drar på som en dåre det är tur att hon slutar på kommando. I nedförsbackar är det inte att tänka på att hon får dra däremot när det är uppförsbackar.
När vi kom hem var mormor och hälsade på. Det var trevligt. Hon hade varit och kikat när Petra lussade. Vilken osis att det var medans William var på dagis annars hade vi också kommit och kikat.
Här hemma ikväll har det varit stök med julpost och skratt åt mitt havregryn.
Han har en ny leksak en 50 cl petflaska som är döhäftig. Man kan dessutom dö om man tappar den. Hörde att han låg och bankade med flaskan, det tog en stund och han fortsatte banka. Det gick en stund till och jag tänkte att det var bäst att gå och kika vad han bankade i. Svaret var snarare vem han bankade på.. vem tror ni.. jo lilla Shiva låg snällt medans lilleman bankade henne i huvudet. Tur att flaskan var tom. När jag då förmanar lillen att man inte ska vara dum med vovven ser hon ut som om hon hade sålt smöret och tappat pengarna. Stackarn trodde ju att det var henne jag skällde på. Tror ni jag har dåligt samvete nu då.. Men jag tror hon överlever.
image218
Min lilla huligan!
Imorgon blir en stor dag för lillprinsen. Vi ska lämna honom på morgonen och hämta honom efter lunch.
Sedan blir det en jobbig dag både lördag och en bit in på söndag. Då är det ju dags för den stundande firmafesten i Boden. Ska jag verkligen klara av att vara från min son ett helt dygn minst. Huvva .. Tur att han har världens bästa barnvakt!
Nu ska jag gå och kika på insider!
God afton!

Den traditionella julhetsen tar sin början!

Eller nja egentligen inte, vet inte vad det är för fel på mig för jag känner inte riktigt av den. Jag vet ju visserligen att vi kommer att vara borta över julen så det är rätt lugnt. Har kvar att julpynta ut tomtarna och klistra ihop ett pepparkakshus och det ska väl ändå hinnas med.
Idag har vi varit på dagis igen idag med mer framgång.Idag har jag lämnat mitt hjärtegryn i en och en halvtimme med en del gråt men även sömn. Skönt för mammahjärtat att det gick så bra!
Han har så fina fröknar så det är inte för den sakens skull det är nog mer en separationsångest från min sida. Det känns så konstigt när han inte är med mig.
Idag har vi även inhandlat strumpbyxor, strumpor och en tröja till reserv att ha på dagis. Sedan har vi sovit lite på eftermiddagen. Har pratat med Erika i telefon det kommer jag ihåg men vad vi har pratat om har jag inte en susning om måste nog ringa och fråga henne imorgon. 
Ikväll har vi fått ett blixtvisits besök av Christina och Petra. Även Fjällman tittade in genom dörren som hastigast. Nu ska jag borsta upp min kära pudel och sedan ska vi ut och sparka en kort sväng och köra ett träningspass på gården. Har en måttligt frustrerad schäfer. Har varit så förkyld och så är det ju så himla kallt..
Hittade förresten en bild på Darko på hans husses sida
image215

image216
Här är förresten en bild på min bästaste vän Monica Swede. Vi blev bästa vänner när vi jobbade på Trent. Tänker ofta på dig gumman!
Slutligen ett litet kort på mitt hjärtegryn!!
Vad skulle mamma vara utan dig? Du är mitt allt!


image217

Nu är det bäst att jag hugger tag i min tvätt den ropar så ledsamt på mig nere från tvättstugan..


Kramar från oss!

Midnatt råder tyst det är i husen!

Idag har det varit luciafirande på kottens avdelning på skogsbackens dagis. Där mitt lilla hjärta nu vistas dagligen.
Det går jättebra så länge vi vistas i samma lokal, när han upptäcker att vi är försvunna sätter han igång och stortjuter tills vi kommer tillbaka. Nu är det ju så korta stunder som vi är borta med lite tid lugnar han sig säkert. Vi tar nya tag imorgon.
image213
I söndags var vi på stallets julshow och kikade. Det var väldans trevligt, även om lilleman var något skeptisk till om vi verkligen skulle se andra halvan efter pausen. Efter en god muta fick vi dock se lite till. Med bullar kommer man långt här i världen. Tycker lite synd om den stackars sate som fick sitta brevid oss på läktaren. William inledde en dialog som bestod av:
Hejjj!
-Hej!
Tittut! Hejj!
-Hej hej!
Buuuuh!!
- mmm Hej på dig lille vän!
I det här läget när farbrorn inte riktigt visste vart han skulle titta, något som Wille givetvis märker tar han sats och kastar sig över farbrorn för att försöka ta hans fina pälsmössa!
Det är rart med barn. När han tröttnat på farbrorn gick han över till att försöka skrämma Jessicas kompis Frida och se om han skulle kunna sno hennes telefon.. .Han är så aktiv min lilla gosse!
Igår hade familjen en hård dag. Först var vi på dagis mellan 9-11 och sedan sparkade jag och lilleman hem för att flytta över bilstolen och sedan bar det iväg till Piteå. I Böle gjorde vi ett kort stopp och gjorde ett jättefynd. Catrine var så snäll och gav oss en hel drös med jättefina kläder och skor. Bland annat en jättefin Reimaoverall med tillhörande vantar och mössa, ett par Ecco goretex vinterskor till nästa år och en hel massa fina innekläder.
Tusen tusen tack!
Efter stoppet bar det av till barnens hus där William valde ut sina julklappar. Sedan åkte vi in tills stan och handlade vidare. William fick då till sist ett par fina vinterskor. Dessa kan jag varmt rekommendera då de var så himla varma och lätta att ta på och av. Priset kan man inte heller säga något om, strax under 300 kronor.
image214
Efter shoppingen och en kort middagsrast åkte vi och gjorde en blixtvisit hos Kens morbror Mats med familj. Efter en snabb kopp kaffe och pratstund begav vi oss vidare till Svensbyn där nästa stopp var hos Kens arbetskompis Fredrik. Då fick jag ju äntligen se vem han var och hälsa på hans familj. Han hade världens coolaste hund. En svart bullterrier som heter Darko. Han var hur cool som helst. Shiva och Cleo tyckte att han var helfestlig och bastant. Shiva skulle testa att göra en säldödar stöt, som isbjörnar gör ni vet på honom, hon gör det jämt på Cleo så att hon flyger. Shiva tog sats och laddade iväg en riktig stöt, men men hon gick bet, det tog nämligen tvärstopp han stod som en fura. Hi hi ni skulle ha sett hennes min..

image212Fast svart och med hängöron så har ni Darko..
Jo jag kanske skulle nämna att han väger ca 35 kg..
Två slagna hjältar återvände till Arvidsjaur någon gång sent i gårdagskväll. Stackars Ken hade rejält ont.
Idag har vi som sagt hunnit med ett lussefirande på dagis och även ett hos mormor. Jag och lilleman var och hälsade på henne en sväng. Ikväll har vi haft besök, Petra och Robin har varit hos oss, Christina var på en föreläsning. De är så goa de här barnen så det är inte klokt!! Mycket bus har vi haft ikväll.
Nu skall jag gå och borsta mina gaddar och krypa ner i sängen. Nja kanske ska rädda lill-Cleo från tvättstugan, hon har fått bada ikväll. Shiva var så snäll och hjälpte till att tvätta lite.
Efter det ska jag dock sooova är så himla trött!
Fler  bilder finns på
www.williamlundqvist.spaces.live.com
Natti natti!

Jag har ett nytt yrke!

Jag är en snöskottare på heltid, åtminstonde känns det så just idag. Hade tänkt krypa i säng just efter nio men då satte Ken ned foten med en enda blick som sa allt.
Det är länge sedan jag skrev och mycket har säkert hänt men jag vet inte riktigt var jag ska  börja.
Vi har fått ett jättefint paket av Mayny min söta lilla moster, hon grattade lilleman på sin stora dag.
Tack och bock!
Vi har varit och kikat på medan på skyltsöndag med en trött William, han tyckte dock att det var kul att kika på när barnen dansade och drog några tröttsamma moves i mitt knä.
Shiva och Cleo har fått hänga med på sparkturer och vi har bara kört ett kort träningspass på hela veckan. Jag kan nu meddela att Shiva har fattat det där med att dra sparken. Tidigare när vi var ute drog hon mig och lilleman på sparken från lillica ändå upp där vi svänger av villavägen i hög fart. Då hade vi visserligen lite draghjälp, En man med en spark och en vorsteh svischade förbi, varpå Shivas matte blev så farträdd att hon satte stopp på färden.  I tisdags när vi var ute drog hon på för fullt hela vägen så nu ni nu går det undan.
Lilleman jollrar på i sparken när vi möter något som fångar hans intresse. Det kan vara en traktor eller kanske en öh öh, de är roliga må ni tro. En öh öh kan visserligen vara vad som helst på fyra ben ikväll var en björn en sådan, tidigare en häst.
Lilleman är nu ett duktigt dagisbarn och han har världens stoltaste föräldrar. Han är en liten solstråle som leker glatt med de andra barnen, fastän de är så mycket äldre än honom. Han går nu dagis med Micke.
Han har bland annat åkt rutchkana och lekt i kuddrummet och smakat på en och annan leksak.
Efter den korta stund han varit där är han helt knäckt. Igår sov han fyra timmar under dagen idag har han sovit tre timmar i sträck, det ni det händer inte ofta. Just idag var det dock tur för jag hade en hel del snöskottning att attackera.
Imorgon skall vi också dit en stund och nästa vecka börjar allvaret med att lämna honom. Huvva! Min lilla bebis!
 Vill inte lämna bort honom hela dagarna och jobba! Vi har det ju så bra som vi har det!
Har en liten före och efter bild från dagis idag, kan ni gissa vilken som är före och vilken som är efter??
image208

image209
Nu över till tråkigare nyheter.
Jag måste ta bort Cleo från hushållet. Inte avliva men omplacera. Hon har morrat ytterligare en gång mot William när han försökt klättra över henne. Tror inte att hon kommer att röra honom men vad händer om hon blir trängd? Tänker inte chansa med min son i skottlinjen. Inget trevligt beslut men ett sådan som hör till hundägarrollen antar jag. Jag håller alla tummar jag har för att Heidi vill ha henne. Med Cleos bakgrund vill jag inte placera ut henne till vem som helst, den enda jag skulle kunna tänka mig att ge henne till är nog just Heidi. Då skulle hon ju vara kvar inom familjen med. Jag hoppas att jag slipper avliva henne, har redan avlivat en frisk hund och det är inte trevligt. Vill inte avliva min lilla luspudel!
Tills vidare är hon förvisad till nedervåningen när jag är upptagen och inte hinner hålla full koll på henne för jag litar inte på henne längre.
Usch och fy!
Har lagt ut bilder, inte så många har haft databekymmer!
www.williamlundqvist.spaces.live.com
Nu ska jag dock lägga detta åt sidan och ta mig en kopp te under filten framför tvn innan jag fäller in klorna.
Ha det gott alla som jag känner!
Natti natti!

Nu är det helg!

I och för sig är väl alla dagar helgdagar hemma hos oss.
Nu har vi ju fått en hel del inlägg det är så roligt.
Jo du gumman det är längesedan det måste vi göra något åt. Kanske syns vi på onsdag på klubben då var det julgröt visst? Söndag är ju skyltsöndag då ska vi titta på när barnen dansar på medan.
Åsa kom ju med bra tips till mig som jag skall testa på nästa promenad men det får bli imorgon denna dagen hann bara börja så var den slut.
Vi har städat, hälsat på mormor, ätit på gammankan och hälsat på på villavägen en stund.
Skulle till mamma för att hjälpa till med pyntningen . Tog sparken i god tid och tänkte att William hinner somna innan jag kommer fram. Den gubben gick inte, vi sparkade runt i 40 minuter innan john blund kom och hälsade på. När vi väl kom var de redan klara....
Sedan skulle vi äta på Old Duck och jag tänkte ta med Wille, men men
'De hade bara barbord vid pelaren kvar, där är det något svårt att sitta med en vild Wille. Så i sista stund ringde jag till super nanny jouren ni vet nog alla vem som är kvalificerad nog för att sitta där.. Som alltid ställer du upp din lilla guldklimp!
Synd bara att William tyckte att det var jobbigt. Han grät ordentligt den här gången och ihärdigt. Vi får nog lov och träna lite innan den 15:e Jessica.
Hur går det med din image förresten, slutat skolan och köpt nya kläder ännu?
Hi hi hi
Efter maten hämtade vi lilla söta hjärtat som slutade gråta så fort jag tog honom i mina armar, sedan kastade han sig fram och tillbaka mellan mig och Ken i några minuter. Som vanligt möttes vi av en varm atmosfär och en rykande kaffepanna mitt i julstöket. Ni är för goa!!
Efter detta åkte vi hem och la lillplutten som somnade på... ni gissade rätt fem röda. Nu har vi kikat på idol och glatt åt oss åt att Andreas åkt ut. Jag är så förundrad över tv utbudet på helgen det existerar ju inte efter idol är det ju bara skräp..
På veckorna då finns det minsann en hel del att välja på men inte på helgen. Det är konstigt det där.
Nu ska jag fälla in korna eller klorna hur det nu var och fila mina tänder.

Natti nattiimage205

Lilleman och Frank-Ove

RSS 2.0