Ibland blir det två gånger.

På en helg..
Jo jag var som sagt lite distraherad igår när jag skrev så jag provar nu istället.
Idag har jag äntligen fått upp mina gardiner, skäms på mig mina röda paneler hängde nämligen kvar sedan julen..
Nu är det snyggt och nytt i vardagsrummet.
Idag har varit en mysdag. Vi var vakna men hade mys hela familjen i sängen till säkert klockan 10. Sprang runt i min pyjamas nästan hela dagen. Ken skrattade åt mig och sa att jag det nu inte var någon ide att klä om.
Tvätt och städ och en himla massa bus stod på programmet.
Min syster kom förbi och drack en kaffekopp hon var ute och promenerade.
Idag blev Shiva ordentligt rastad, mellan en och två mil efter skoter i lös snö totalt efter båda svängarna. Uppmätt hastighet hemvägen låg hon på 30 km utan att tröttna. När vi kom hem var hon inte det minsta trött så vi tog en sväng till. När vi kom hem andra gången var hon betydligt lugnare i tio minuter sedan var hon som ny igen men en väldigt nöjd vovve. Anledningen till rastningen var att hon höll på att driva oss till vansinne. Sparkar ju med henne varje dag 4-5 km även igår var vi ju ute några kilometer sedan är hon ju ute lös under dagarna och kvällarna och busar men inte idag och det märktes. Ken var helt faschinerad över hennes kondition. Detta är inte möjligt det är inte av denna värld.. var en av kommentarerna.
Hon är så vacker min lilla schäferdonna! Svårt bara att hålla henne i vikt, hon blir lite tunn.


Nu till min älsklingsgosse!
image255

Wille har åkt på motorcykeln han fick av Robban i julklapp idag. Nu finns bildbevis..
 Han var väldans andaktsfull när han åkte. Försökte förgäves få honom att titta upp så jag skulle få någon bild men icke, det hade han inte tid med.
 
image254
Håll tillgodo, detta är enda bilden han tittar upp..
Sen har lilleman suttit på skotern idag och den var igång. Det gick jättebra tills vi skulle köra fram den lite så han skulle få åka då blev det otäckt. Skräckblandad förtjusning tror jag. Ken berättade om hur Robin gjorde när han var liten och det lät som att det var samma grej med våran lillkarl.
Lilleman har även hjälpt till att städa och byta gardiner idag. Han är världens bästa barn! Tror att jag kommer att älska sönder honom.
Han sa något så sött åt mig igår. Frågade honom, visst är du mammas gullunge?!
Lilleman tittar på mig och skakar på huvudet och säger näe näe näe
Då frågar jag om han är pappas gullunge, samma sak.
Han är så underbar! Jo jag är partisk men jag får vara det!
Imorgon blir det dagis och jobb igen. Det känns lite hemskt att man missar så mycket i Williams utveckling men samtidigt ser man sådana framsteg hos honom som säkert skulle ta mycket längre tid om han inte varit på dagis. Sedan märks det ju att han verkligen trivs med barnen och fröknarna. Vi träffade en av Willes fröknar på lillica för ett tag sedan. Wille blev så glad ändå tills hon skulle gå då störttjöt han. Det är ju ett bra tecken.
Nu ska jag gå och pussa lite på min sambo.
Har lagt ut bilder på den andra sidan.
http://www.williamlundqvist.spaces.live.com/
Natti natti.

JAG VET VEM UNNU ÄR NU!!!

DET ÄR SHIVA! ÖHH ÖHH ÄR ETT SAMLINGSNAMN FÖR BÅDA HUNDARNA ELLER BARA CLEO OCH SHIVA GÅR NU MER ÄVEN UNDER NAMNET UNNU.

Snön ligger vit på taken bara... är vaken.

Nu kommer den berömda helgbloggen...
Veckan har förlöpt relativt smidigt några små tvister om sadelkammare och diverse men inget jag inte klarar av. Förstår inte riktigt hur man orkar lägga ner energin på sådant känner mig helt obrydd.Jag har hunnit med att rida i veckan, i onsdags red jag Miss Pi och Nea och i fredags Nea. Det var så trevligt.. Kul att se att jag fortfarande kan rida.
Men denna blogg är ju inte till för jobbsnack så jag skall försöka låta bli..
Min älskling har det så bra på dagis han har lärt sig att åka rutchkanan alldeles själv. Han klättrar upp för stegen sätter sig på rumpan och tar sats och flinar hela vägen ner.
Lysknapparna har han även lärt sig fippla med på dagis till fröknarnas stora förtjusning, han kan nämligen slå av lyset men inte på.
Han har även börjat säga näe och skaka på huvudet innan han gör sina hyss, han gör detta innan han klättrar upp stolar och hallbyrån.
De små lurviga mår prima. Den yngre är vildare än tåget. Hon drar mig till och från jobbet varje dag. Nu har hon börjat få upp konditionen så nu går det av  bara farten. Någon träning har det inte varit. I söndags var det ju instruktörskurs så då kunde vi ju inte träna på klubben. Onsdagarna vill jag ju vara med min lilleman när jag väl är ledig.
Idag har vi varit ute hela familjen eller förutom Ken som busat med fjällman.
Först var vi på varuhuset och köpte gardiner och lite annat kolijocks, fint ord va..
Sedan sparkade vi vidare till dollar och köpte hundben och lördagsgodis.
Vi tog en liten omväg hem så att vi fick vara ute lite längre det var så himla härligt ute.
Nu ikväll har vi ätit tacos med mamma. Lilleman har busat så med mormor. Sedan har han varit så go med henne och suttit i knä och druckit kaffe och läst sagor.
Så här i skrivande stund har vi besök av Stefan och Anders och Fjällman. <no more comments> men jag får le.. så mycket kan jag avslöja..
Imorgon skall jag byta mina gardiner, städa och tvätta och sen ska vi ut och sparka..
Har något svårt att koncentrera mig på mitt skrivande kanske jag hinner med att skriva  imorgon.
image252
image253
Jo jag glömde ju att berätta att Wille är besatt av sina solbrillor. Han vill ha dem hela tiden helst skulle han vilja ha med dem till dagis. Han var helt vansinnig när jag tog av honom dem när vi skulle iväg.


Nu ska jag vara social..
Kram kram


Snödjupet är näst högst i landet har jag hört..

image251
Detta är en av orsakerna till att bloggningen kom igång först nu..
Har skottat snö och spenderat tid med Wille.
Veckan som gått har gått alldeles utmärkt om än något tröttsam åtminstonde för mig.
Vi har sparkat till och från jobbet varje dag för att lilldonnan ska få sin stimulans. På dagarna kan hon ju vara lös i klubbrummet med mig men på kvällen ligger hon i buren.  Det känns så motigt att sparka hem när man är dödstrött men när man har sparkat en bit är det helt underbart. Frisk luft nervarvning och ventilation av eventuella problem så är man som ny när man kommer hem till familjen. William sover gott när jag kommer hem och det är så svårt att låta bli att pussa upp honom må ni tro..
Tur att vi har mysigt på förmiddagen, mycket bus och kramar blir det, det sistnämda är väl  ingen höjdare för Wille det innebär ju att han måste vara stilla några sekunder, aj aj
Sen hade vi lite mys i onsdagskväll, då ska jag framöver inte jobba kväll men var tvungen att göra det i veckan men slutade tidigare än annars. Jag hann hem och pussa på lilleman och natta honom.. Gullunge!!
Det är så mycket jobb så här i början så jag har varit helt knäckt när jag kommit hem. I helgen har jag sovit varje kväll framför tvn och när Wille haft sin lur. Efter snöskottandet vill säga! Det har ju tagit lite tid.. Tur att vi har Roger!
Fredagkväll var Ken borta, han var i Voutner hos Tobbe och Jessica.
Lördag var väldigt lugn och stillsam, snöskottning och en sparktur var det som stod på schemat och lite lördagsgodis förstås.
Vi sparkade till lillica och handlade middag tog båda vovvarna och när vi var på ica rymmde Cleo ur selen. Hon satte sig snällt utanför dörrarna och väntade. Det är inte så konstigt att hon kröp ur selen för den satt på Shiva innan, hon är ju något större.
Idag har Roger skottat och vi har myst. Efter myset och givetvis en lång tupplur från mig och Wille har vi varit och hälsat på min far. Han var borta men väldigt glad. Han är så go min pappa. Synd är att jag mår så dåligt när jag varit där. Då påminns jag av att min pappa är borta och det är något jag inte vill tänka på. Jag blir så avundsjuk på alla som har friska föräldrar ibland att det kan ni inte tro. En bitter nucka jo jag vet men det är svårt att låta bli. Jag skulle vara tacksam för en frisk förälder men det har jag inte. Men jag har en väldans go pappa och världens starkaste mamma och sen har jag en underbar syster med familj. Tack för köttsoppan och kaffet. Det betyder så mycket för mig att vi har er!

image250
Kram kram.

Äntligen är det helg!

Som jag sa tidigare så blir jag nog en helgbloggare, är alldeles för trött under veckan.
Veckan har gått alldeles utmärkt även om jag råkat jobba in 12 timmar på en vecka. Detta fastän jag inte tänkt det..
Det är ganska hektiskt när terminen skall igång, har man dessutom varit borta ett och ett halvt år så är det ännu bökigare.
Nu är dock läget helt under kontroll och rideleverna är välkomna!
image248
Visst har  vi snygg damsugare? För att inte tala om städhjälpen!!

Mitt lilla hjärta har det så bra på dagis men han vill inte hem. Han är så glad när jag kommer men har ingen lust att sluta leka med sina kompisar. Han har varit så trött på morgonen när jag lämnat honom det har varit tidiga mornar. På kvällen har han varit i grinigaste laget och helt slutkörd. Det blir nog bättre nu när vi börjar senare på dagen då hinner vi leka och gosa hela morgonen. Det blir inte så mycket kvalitetstid på kvällen när både han och jag är jättetrötta. Tror att detta med att jobba kväll är bättre än man tror. Vi får hela förmiddagen istället för någon stackars timma på kvällen då det både skall ätas middag, kvällsmat och badas det blir inte så mycket tid över..
Sen har jag ju onsdag och fredag då jag jobbar dagtid.
Problemet är ju när Ken börjar jobba om han jobbar borta hur f....n löser vi det då? Det går inte men den dagen den sorgen..
Igår slutade jag lite tidigare så vi var ute och åkte spark, Shiva hade på sig sin nya snygga sele som funkade super.. bilder kommer..
Idag har vi varit på varuhuset och kikat lite vi tog sparken ner och så sparkade vi en liten omväg på vägen hem.
Lilleman sjöng och ropade och surrade på varuhuset , det var inte bara en tant som skrattade åt honom. Vet ni förresten hur svårt det är att plocka godis när man har en godistiger med sig?
Dagens lördagsgodis blev lite dåligt sorterat. Vi träffade förresten lillElsa och Johanna där också. Oj så  himla go hon är! Nu ska vi försöka klura ut vad vi skall äta till middag! Det ständiga bekymmret.
Några tips? Igår åt vi så smaskig middag. Kyckling i ädelostsås mums!
Skriver kanske mer imorgon.
image247
Mina älsklingspojkar busar!

Den 24 feb gäller det!

Vi är nu anmälda till lkl 1 i Piteå!

Blir det skiljsmässa?

Eller inte? Det är frågan..
Nja inte riktigt så allvarligt är det ännu men kanske kan bli..
Skämt åsido..

image243
Det är våra underbara vovvar som driver Ken till vansinne. Han ångrar bittert att han la in ett klippertiklapp golv. Han önskar nu att han lagt in ett korkgolv istället. Nu har den lilla Shivan även börjat lösa hår i drivor det gör inte saken bättre, dessutom löper Cleo. Tror ni att vi ligger på + hos husbonden?
Sedan på begäran av herr Ken ska jag dokumentera en liten kort lista på vad hon ätit upp så här långt.:
Ett par nya skoterskor, ett par arbetskor men bara innersulan, ett par sandaler, totalförstörda, mina nya vinterskor och mina gamla, några mattor men det gjorde inget för de var fulaoch sist men inte minst Frank- Oves skor.
Till hennes försvar så har hon ätit upp 95% av sakerna när hon lämnats ensammen.
Ken morrar och fräser åt mina stackars vovvar.
Detta gör mig ingenting nja kanske mina fina vinterskor men jag har hellre min fina hund än mina skor.
Idag har vi varit på bhk för första gången sedan Kens olycka.
Min vovve var kraftigt vild den första kvarten men sen ni. Hon är så fin så att jag kan inte ens sätta ord på det. Hon är så lydig min lilla donna. Hon fixade alla moment prickfritt med störning förutom apporten för jag har tappat bort min. Har beställt en ny som kommer den 8 januari. Efter utvärdering av dagen har jag beslutat mig för att anmäla mig till Piteå. Det får bära eller brista men jag tänkte att det kan vara kul att se vad som händer  det finns ju en risk att det blir platt fall med. Vi ser det som en träningstävling.
image244
Nu över till andra nyheter.
Fredagskvällen försökte jag bara hålla mig vaken var så trött. Tur att vi fick främmande så att jag kvicknade till.
Lördagen blev väldigt lugn och fridfull hade tänkt gå ut men jag är så himla förkyld och kände mig så trött. Nu när jag jobbar också så vill jag ju spendera så mycket tid med min lilleman som jag bara kan. Så jag valde bort utgången och ersatte den med hundträning. Istället bjöd lördagen på mys och filmkväll.  Lilleman gasade hela dagen och hann klättra upp både på det ena och det andra bland annat så klättrar han nu upp på tv-bordet.
Han låtsas sjöng friskt till sina leksaker och lekte med sin bil.
Idag har det också varit full fräs. Han sov hela tiden jag var borta och sedan har vi busat. Han har lärt sig att köra sin bil med fötterna och så har vi tagit upp ett aktivitetsbord som vi fick av Catrine. Det är stenskoj särskillt att klättra upp på och nästan ramla ner från.
Nu ikväll har vi även varit ute och åkt pulka, vi hade tänkt göra det igår med men det blåste så kallt. Vi gick runt kvarteret Shiva, Cleo, Lillprinsen och jag. Lilleman sjöng och pratade hela vägen runt. När vi kom hem var vi ute en stund och busade och tränade på att gå i snön, det är svårare än man tror.
Nu är älsklingen badad, gaddborstat, matat och sövd. Det blir tidiga kvällar nu när han skall upp på dagis.
Nu ska jag gå och leta reda på hunden Leifs sida har hört att den ska vara bra.

image246
Kram kram
Nu har jag kikat in life of Leif den sidan var helt super, fick mig ett gott skratt. Tack Emelie!

www.lifeofleif.com
Kolla in den du med!

Två dagisdagar avslutade..

Min lilla stora gosse har nu varit två hela dagar på dagis och det har gått jättebra. Den första dagen började dock lite dåligt. William var vaken tisdagnatt mellan klockan 23 och tjugo minuter över 3 för att vara exakt. Hur trött tror ni att vi var när väckaren ringde klockan 05:30?
Någon välling fick jag inte i honom, man kan inte säga att han var vaken när han kom till dagis.. Han sov 4 timmar totalt under dagen. Onsdagkväll sov han dock hela natten och mamma med. Jag somnade klockan halv tio.
Ikväll har jag kämpat framför tvn sedan jag lagt lilleman klockan sju. John blund vann tvekampen!
Jobbet har gått som smort och Anna trivs som fisken i vattnet. Igår planerade jag hela dagen och skrev en massa listor. Idag har jag ridit Nea och tömkört Sessan och longerat Mirre. Det var sååå roligt att rida!! Sessan var en buse och Mirre var en liten pinne men det ordnar sig säkert. Jag tror att Nea blir perfekt att rida igång sig på.
Får se om jag hinner rida imorgon, tror inte det för jag har massor att göra.
Jo jag glömde ju berätta om när jag skulle hämta min kära son från dagis idag. Efter en hel dag på dagis utan mamma och när jag äntligen kommer, tror ni att han har tid att goas? Nej nej inte det..
Ett brett smile en snabb puss och sedan vrider han sig som en mask och vill ner och leka igen, vill inte alls hem. Fast det är ju toppen att han trivs så himla bra.
Idag hade han gjort en liten vurpa. De har byggt upp en låg bänk framför fönstret så att barnen kan se ut. Alla barn går försiktigt upp och kryper ner. William har inte riktigt fattat detta än, han gasar upp och springer rakt ut när han ska  ner. Vet ni vad, vi har köpt en hjälm till, det lär han behöva!
Den här ska han dock ha utomhus.
Ikväll har har busat på i full fart, ätit middag själv med sked och med sina egna tio skedar. Han behövde sitt kvällsbad ikväll det är allt jag behöver säga om den saken. Vi har även smaskat mandariner och lekt sälen med Shiva och damsugit. Igår hade vi förresten besök, Mayny, Palle, Mamma och Petra var här och hälsade på. Det var väldans trevligt.

Den lilla Shivan har också börjat jobba. Igår tyckte hon det var lite jobbigt, hon var lite stressad i början av att det var mycket folk och ljud, inte så att hon skällde men jag såg det på henne. När vi kom hem igår var hon klubbad, helt utslagen. Idag var hon helt lugn förutom när jag var borta och red och grejade. Hon gnällde lite en stund och sedan tystnade hon. När jag kom tillbaka sov hon varje gång i sin bur. ikväll är också hon piggare inte så konstigt om man sovit hela dagen. Hon har fått så mycket beröm för att hon är så vacker, lugn och lydig!! Ni ska inte tro att jag är det minsta mallig!?
Imorgon är det fredag då får man åter nöjet igen med att det blir helg, det har ju som inte spelat någon roll på senaste tiden när vi alltid är lediga. I helgen ska vi sparka! Hoppas att det inte blir så kallt för jag vill ju vara ute och busa med William, vi ska åka pulka och spark och kasta snöbollar till Shiva. Sedan på söndag ska vi träna.
Jag har beställt en nomesele som jag hoppas skall passa vi får väl se, annars får vi specialsy en. Shiva ligger mitt mellan storlekarna om jag nu har mätat rätt så jag tänkte att det är bäst att prova, passar den inte kan man ju skicka tillbaka den.
Är förresten i valet och kvalet om jag skall anmäla oss till lkl i Piteå 24 februari tror jag att det var. Apporten sitter ju inte riktigt ännu hon tuggar men hon håller den, vad tror ni?

Jo imorgon slutar jag ju tidigt med redan klockan 14:00 tror jag ska kika på mitt schema.

image240
Mammas prins, tänka sig vad jag älskar dig!

image241
The Seal!

Nu är det snart sängdags för mig! Lite ovanligt för mig att vara en sådan sömntuta men jag brukar inte stiga upp halv sex heller..
Hoppas ni har det bra alla som jag bryr mig så mycket om!
Natti natti

Vem tusan är Unnu?

Det har jag frågat mig i några dagar nu. William går runt och ropar Unnu Unnu hela tiden och jag förstår inte vad han menar.
Idag har dagen varit lugn och vemodig. Det är nämligen sista dagen med William innan jag börjar om att jobba. Synd att vi är så krassliga annars har vi varit ute och åkt pulka eller kastat snöbollar.
Det blir en hård dag för lilleman imorgon. Ska lämna honom 06:45 och hämta honom 16:15. Det betyder att vi måste upp riktigt tidigt så lilleman somnade ikväll redan klockan sju men det kan han nog behöva.
Han har varit så dålig på att sova sen han blev förkyld hoppas denna natt blir bättre han behöver verkligen få sova!
Idag har William haft lördag han har smaskat på farmors julklapp, choklad ferraribilar, mums!!
image238
Tack tack farmor det smakar smaskens i lilltruten!
Han har även lekt sälen idag för ovanlighetens skull. Snacka om en tålmodig lekkamrat. Ibland när jag kommer in ligger hon nästan och sover när han leker säl. Det syns på henne att hon inte tycker att det är jobbigt. När han har lekt färdigt och går iväg följer hon gärna efter.
image239
Mina små pluttar!
Tänk att ett drygt år har gott sedan jag jobbat sist för att inte tala om hur länge det är sen jag red det är ett drygt år. Då red jag bara en kort stund sen jag red ordentligt är säkert 2 1/2 år sen.
Blir nog ingen ridtur imorgon men sen då ni! Har utsett min igångsättare som jag skall plåga igång mig själv med.
Har varken kondition eller balans just nu känns det som men snart ni!
Det ska fasktiskt bli lite roligt att börja jobba också. Tänk om man kunde få allt här i världen så man slapp magont!
Små krav det är modellen..
Har lagt upp fler bilder på den andra sidan.

www.williamlundqvist.spaces.live.com

Blir nog lite lugnare med bloggandet här framöver kommer att få häcken full misstänker jag. Jag får väl bli en helgbloggare kanske. Vi får väl se hur orken är.

Hoppas att ni alla hade en riktigt härlig nyårsafton och en obefintlig huvudvärk och inga besök av Herr Ågren idag.

Kram kram från oss!

RSS 2.0