Nu är det dags igen!

Att skapa ordning bland fjärilshögen som uppkom i min mage.
 Varning icke hundmänniskor..
Har just pratat med dem i Sorsele och anmält mig till inlandsylet. Lydnaden kan väl då va men jag fick ju för mig att det är dags att testa och starta apell med..
Om jag bara väntar så sker det ju inget så det är bara att ta tjuren vid hornen. Problemet är väl att vi inte sätter alla moment i apell lydnaden än. Framförgåendet sätter hon alltid på promenader men aldrig på lydnadsplan, Budföring har vi just börjat med, apporten är det avlämnandet utan att göra en segerrunda med priset som spökar.
Resten är nog lugnt men det räcker ju att vi har problem med tre av typ 8 moment.
Nåja man lever en gång och detta ska väl sporra oss till att träna ännu hårdare.
I veckan har vi hittills tränat tre gånger och spårat tre. I förrgår vindade hon pinnarna och slarvade med spåret. Igår gjorde vi ett frolicspår för att få ner tempot och för att få ner nosen i spårkärnan. Det funkade hon var jätteduktig.
Jo jag vet att det blev mycket hundsnack men nu är det slut.

Igår hann vi även med en promenad till lekparken med familjen och att jobba en liten stund.
Det är ju så härligt med sol!
Idag får vi se om vi lyckas hitta en plaskdamm någonstans om det är nog varmt.
Eventuellt sviker vi arvidsjaur i helgen vi får se. Som vanligt är vi inte tvärsnodda ( vilket ord va!)
Vi har även hunnit med att hälsa på mormor en sväng. Lillen har det körigt med alla traktorer som befinner sig i ajaur. Hans dagar består mest av ett väldans bestämt ga ga vilket betyder traktor och det är minsann ingen laughing matter.
Nu ska jag gå upp och fika med familjen innan jag beger mig ut i det fina vädret.
I love holiday! En vecka kvar...

Hem ljuva hem!

 I alla fall om man får tro Shiva och Cleo. De tycker att semester är något helt överskattat. Inte får man följa med på djurparken och jaga getter, inte heller fick vi åka vattenrutchkana med husse.
Tacka vetja när matte börjar om att jobba igen!
Resterande del av familjen har dock haft ett par toppendagar i lycksele och sedan rönnlidbron och slutligen rismyrheden.
 I Lycksele har Wille haft superkul i barnens djurpark och kramat och hejat på getter, grisar, hästar och kor. Sedan har vi lyssnat på en säl som sjöng och åkt karuseller i lyckolandet. Lilleman åkte först en sväng med pappa  och sedan ett griståg alldeles själv. Han var så söt när han åkte tåg. Det enda som syntes var hans händer som höll fast sig och myssan på huvudet. Alldeles stilla satt han på golvet av tåget och åkte. Sedan har han ävet hoppat studsmatta med pappa. Allt finns på film Jeanette så du ska få se hur go han är.

I badparken var han också helt i extas. Det var så himla roligt bara synd att han frös så mycket.

På lördagen åkte vi vidare och stannade vid Rönnlidbron och campade över natten. En otrolig utsikt och helt myggfritt, hit ska vi fler gånger men då ska fiskespöt med.

Söndag överraskade vi Syster, Alex, Robin och Petra i Rismyrheden. Vi hade så himla mysigt med er och vi kommer fler gånger jag lovar.
Nu har vi varit hemma en dag och landat och dividerar vart vi ska nu. Tiden och vädret får utvisa vart det blir.
Ska även passa på att anmäla mig till inlandsylet nu när jag är hemma. Det är en tvådagars tävling i Sorsele i augusti. Har tänkt tävla lydnad båda dagarna och även en apell på lördagen. Vi har inte alla moment riktigt ännu i apellen men vill bara testa och se hur långt vi har kvar. Vi har tränat litegrann men bara något moment i stöten och inte på plan utan ute på stan och på campíngen och på parkeringsplatser så jag behöver nog testa att lägga ihop pusselbitarna för att se hur mycket som fattas oss.
Har problem med datorn men försöker lägga ut bilder på den andra sidan.
www.williamlundqvist.spaces.live.com
Åsa om du är här och läser så längtar vi så in i bomben efter bilderna från kennellägret!

Tills vi hörs och syns.
Massor med kramar från oss.

Update!

Sol och bad så långt ögat kan nå... NOT!
Vi har varit i Piteå snart en vecka och ännu inte kunnat bada! Seriöst  är det sommar eller höst, jag börjar vara tveksam. Vi hade ju planerat att åka till Lycksele i veckan men det kändes inte som någon bra ide med det dåliga vädret. Istället blir det Pite Dragway i helgen och på måndag ska jag jobba två timmar och sedan är det ju Shivas mentalbeskrivning.
Efter det åker vi förhoppningsvis iväg igen och då hoppas jag verkligen att vädret vänt så att vi kan åka till Lycksele.
 Än så länge har vi hunnit med en shoppingtripp i Luleå och inhandlat ett partytält med tillköpta myggnätsväggar som vi skall ha som förtält. Vi har köpt en liten grill som vi inte hunnit använda pga vädret.  Har köpt ett par nya sandaler till mig själv, ecco vita jättehärliga. Ken har också hittat skor på rean. Sedan har jag hunnit shoppa lite kläder. Utöver shoppingen har det blivit en del fika på stan och lek i badhusparken. Även en hel del fix med Roberts båt som nu är sjösatt och klar. Igår såg vi på film I am legend i repris, har sett den en gång och då satt jag mer i luften än i soffan, den är så ryslig.
Idag kom ju förresten Marlene och Robin till Willes stora förtjusning han diggar sina kusiner. Wille trivs med husvagnslivet och sover som en klubbad säl om nätterna och busar hela dagarna. Han slår mygg och har lärt sig några nya ord: Hus, sluta med tillhörande pekfinger mygga, fjäril, säl,( vi har kikat en del på animal planet)
Shiva och Cleo trivs inte lika bra med husvagnslivet. De känner sig en smula åsidosatta. Vi har hunnit träna en hel del på gräsmattan här ute och lagt spår i skogen. Vi promenerar även en hel del men resterande tid spenderar de mycket i bilen. De har även sovit i bilen ett par nätter och trivs jättebra med det. Har ju införskaffat nya Jeppegrindar och bäddat med täcken och kuddar där bak de har det så gott. Igår när jag kom ut låg Cleo och myste på Shivans mage. Sen köpte jag en väldans fin vattenskål som rymmer 1.9 liter vatten och inte går att tippa ur vattnet på. Toppenbra, annars dricker Shiva upp allt vatten som ryms i burskålarna på två röda och sedan står de där utan vatten.
Den var lite dyrare än en burskål men det var den värd. Enda minuset som jag kan hitta är att vattnet fort blir smutsigt.
Nu ska jag gå och klubba en säl som vägrar sova och sedan ska jag ut och lägga spår i regnet.
Hade tänkt att ladda in nya bilder men datorn ville inte gå med på det så ni får hålla till godo med gamla sol och badbilder.
Kram kram från ett väldans regnigt Piteå


Aloha!

Nu åker vi på semester!
Eller inte än imorgon bitti.Lång nattsömn? Nix!
Idag har vi packat och stökat en del i husvagnen. Fast vi har även hunnit med ett bad i det fina vädret. Närmare bestämt Willes första utomhusbad! Hade så stort tänkt ta fram hans pool som jag köpte ifjol men jag hittar den inte. Ordning och reda!

Jo jag hade det rätt bra jag med på madrassen intill.

Undra om man kan lura de där föräldrarna så pass länge att jag hinner rymma?

Shiva tyckte det var roligt med bad hon med. William kastade bollar och hon hämtade dom och la dom i badvattnet. När han väntade för länge med att kasta bollen hämtade hon den själv från botten av badbaljan för den lilla röda bollen sjunker. William skrattar högljutt åt hennes bubblande ljud när hon jagar bollen under vatten.

Wille leker med leksakerna han fick av mamma. Det lät dock så högt att pappa flydde och Wille drog på sig lurarna och diggade för fullt till musiken. Tänk vad roligt man kan ha med en skål och en slev!

Nu är jag packad och redo för lycksele djurpark och Pite som är först på tur. Sen får vi se vars ändan pekar för dit åker vi.
Hoppas ni har det lika gott som vi!

Massor med sommarkramar till alla er som läser inne hos oss!
Kram kram

Nu är det sommar nu ere sol nu ere hm hm i hagen..

Kanske,  bara kanske har vi kikat för mycket på alla vi barn i bullerbyn..
Idag har vi haft strålande sol halva dagen och andra halvan monsunregn.
Vi har även hunnit med att hälsa på morfar på borgargården. Han var trött och svamlig men verkar ganska nöjd ändå. Wille har undersökt hela bygget även hunnit med att följa Dagmar in på rummet. Sedan när vi sitter i allrummet ropar han högt och tydligt:
- Baja! Baja! Bajsa!
Dagmar utbrister:
- Hej hej!
Det var det hon trodde att han sa. Det var så svårt att hålla smilgroparna i schack.
Igår kväll fick jag ta till expert hjälp för att få bukt med gardinerna. hm det svider lite men tyvärr alldeles sant..


Det var inte bara jag som var förvånad över Kens färdigheter..

Ser ni Shivas blick!
Nu hänger de dock på plats i husvagnen.
Imorgon skall vi börja fylla husvagnen med proviant inför den stundande avresan.
 Lägger in några bilder från dagen de får tala för sig själva..


Nu ska jag sova!
Natti natti

RSS 2.0