Nisse is back!

Vår käre hyresgäst är tillbaka. Ken väcktes i natt när Nisse kom hem efter logdansen. Han var kaksugen. Sedan när han skulle städa upp kaksmulorna råkade han välta skurkäppen som står på balkongen.


Igår hade vi full dag. Vi han med att gå och kika lite i affärerna. Jag hittade några fina dukar som jag senare sydde om till gardiner i husvagnen. Det blev mycket bättre än de som satt där. Nu måste jag bara fixa till undertråden som gardinerna skall sitta i.
Det blev ett par gröna panellängder med en mönstrad kappa.Senare blev det en lugn hemmakväll till en bra film.
Idag har jag badat Cleo och äntligen rensat upp mina rabatter. Ken har varit duktig han med han har kört med trimmern.
Senare ikväll hade jag tänkt försöka klippa min kära luspudel om jag orkar. Annars gör jag det imorgon det är inte säkert att hon är torr till ikväll. Imorgon ska jag hälsa på min pappa och hoppas att William är frisk nog att följa med.
Här kommer några bilder från trädgården. Det ser dock rätt torftigt ut ännu. Det har inte hunnit komma igång ännu.

Hade tagit en hel drös med fina kort idag bland annat vid vårat bullkalas men jag har lyckats trolla bort dem.
Har lagt upp fler bilder på våran andra sidan.
www.williamlundqvist.spaces.live.com


Nu ska jag gå och koka potatis till sillen. Sedan ikväll ska jag lägga ett spår eller två med Shivan.
Jag hann inte så långt... Min kära ängel han dricka diskmedel. Han hade tidigare hällt ut diskmedel i en skål som det var lite vatten i. I skålen låg en matsked som han senare slevade i sig diskmedel med. Nu går han runt och rapar yes citrondoft och hurvas ( hur det nu stavas, är det ens ett ord? nåja ni vet vad jag menar)
Nu tar jag nya tag med potatisen..
Kram kram

Nu har jag varit ute och spårat, klockan är 22:00 och jag är helt överlycklig. La två spår. Ett rakt på ca 100m med två apporter plus slut. Hon var så säker. Jag fick bromsa i spårlinan hela vägen och kunde mot slutet med lätthet hålla 10 meter bakom. Hon missade en apport och gick ovanför. Detta var ett förarfel matte glömde vindriktningen igen..
Nästa spår la jag med en vinkel, hon gick lika säkert fram till vinkeln där hon gjorde en halvmåne och plockade sedan upp spåret och gick som en klocka igen. Här hittade hon alla apporter. Hon är så duktig min lilla schäferpärla!

Strejken är över!

Kul att se att det är kändisar som kikar in på vår blogg trodde att det var mest okända människor.
Jag kan meddela att Nisse har gått på semester, har inte sett till honom på en vecka. Hoppas du får en underbar semester med god mat, sol och bad.
Midsommarhelgen spenderades i Piteå hos Robert och Eva. Det var lugnt och fridfullt precis som vi behövde.
På jobbet är det slutspurt inför semestern och den kommer ju faktiskt idag. JIPPIE!!!
Eller nja dum som jag är kunde jag faktiskt arbeta några veckor till, har ju så himla skoj. Vi har haft ridläger nu så då är det så himla roligt och en del uteridning vilket innebär att jag också får rida mer än vanligt.
Hoppas vi får några lägerbarn första veckorna efter semestern med. Igår kördes hästarna ut på bete så nu är det stilla lugnt på jobbet och en hel drös med glada hästar i Abborträsk.


Lilleman har fått ögoninflammation och har därför inte kunnat vara på dagis igår och idag. Det ser dock bättre ut nu, han är nog snart frisk.
Han lär sig nya ord varje dag,  Dagarna fylls med öga, näsa, mun, huvud och panna. Sen springer han runt och säger baja baja bajsa. Inte att förglömma nu och slut som också används i de flesta meningar.
Han är för go. Oftast när jag kommer hem från jobbet kommer han springande och ropar glatt vovve och kramar Shiva. Till mitt stora förtret..
Igår kom han dock och ropade Mamma! Mamma! och hoppade upp och slog armarna kring min hals. Det är kärlek det!
De berättade också på dagis att det är av yttersta vikt att William får komma ut och rastas varje dag på dagis annars är han alldeles för busig. Ken sa att det lät som att våran Wille var busigast på dagis.
Kan jag väl aldrig tro han som är så lugn..
Han är så lik Emil våran lilla son. Glad och busig  med nya hyss varje dag men aldrig elak.
För Shivas del har det varit rätt lugnt, hon löper och matte har haft så fullt upp. Vi har inte tränat mer än en gång och det var under midsommarhelgen. Hon är anmäld för MH den 14 juli och sedan ska vi anmäla oss till inlandsylet och ev någon annan tävling vi får se. Måste dock lägga väldans massa spår under semestern om vi ska kunna starta i apellen vi får helt enkelt se hur vi gör.
Nu ska jag gå och fika frukost...Vi har haft världens mysigaste morgon med mycket bus och kramar.

Sen ska jag jobba min sista dag!!!

En stor sommarkram till er alla!


Jag går i strejk nu!

Blir så nedrans nyfikna vilka ni är som är här inne och läser utan att lämna så mycket som en stackars liten kommentar. Så tills dess är det strejk med viss förhandling som gäller.

Här har ni en bild på Nisse vårt nya husdjur.
Kram kram

Kennelläger..check!


Visst är hon fin, Shivas tvillingsyster. Det är knappt så att jag själv ser skillnad.

Här är min lillgumma uppställd.
Min fina vackra vovve är den bästaste i hela världen. Hon gick kanon under lördagen men hon orkade inte linförigheten så länge som instruktören ville att vi skulle köra. Vi kör inte linförighet så länge i vanliga fall. Vi fick ju hålla på hur länge som helst.. De övriga momenten fick vi hjälp med och även min position som gör att Shiva hamnar ur position.
Söndagen la vi spår. Matte gick visst nog så långt i svår terräng så hon hade ingen lätt uppgift att lösa. Hon fattade inte vad hon skulle göra utan ville bara vara matte till lags men hon höll sig vid spåret runt och hittade två pinnar. Mot slutet av spåret gick hon riktigt bra men hittade inte slutapporten. Jo på väg ut till spåret promenerade vi rätt förbi en huggorm utan att varken hon eller jag upptäckte den. Efter kennellägret var slut la jag ett nytt rakt spår med apporter och en boll som slutapport med koppel istället för spårlina.  Hon gick klockrent! Jag är helt övertygad om att det kommer det är bara att hon inte riktigt fattat vad hon skall göra ännu. Sedan har vi ju bara lagt raka korta spår förra året.
Överlag har vi haft en kanonhelg!
Tusen tusen tack Åsa och Maria!!
Lilleman har dock haft en hård helg. Det började med att det blev rätt sent på fredagskväll innan vi hade husvagnen på plats på bhk. Sedan på lördagmorgon vaknade vi av att husvagnen var fylld av myggor. Lilleman ser ut som en prickigkorv. Om man frågar honom så har han aj aj nästan överallt och det är ingen överdrift. Under lördagen var han hos Madzine med familj. Han var lite ledsen när jag lämnade honom men det gick snabbt över. Det hade gått jättebra.
Tusen tusen tack gumman, du är min räddare i nöden!!
Ken var nämligen på rally i Kalix.  Enligt honom... har hans lilla tukterska aldrig släppt iväg honom tidigare. Han har lite skev verklighetsuppfattning här tycker jag..
Bill och Bull det är vi  min bättre hälft och jag.. hi hi
Nu ikväll var vi och kikade på ett par grindar till min bil men de passade givetvis inte. Typiskt.
Lilleman har varit ute och smakat på regnet det tyckte han var megaskoj.
Nu ska jag snart gå och krypa till kojs, jag är helt slut!

Här är vår lilla huligan. Han försökte klättra in genom sovrumsfönstret en natt. Han leker med min skurkäpp på balkongen och försöker febrilt få upp kakburken som är där. Helt orädd vi får stå en meter ifrån och peka och titta på honom. Söt som socker!

Vackra bästa vovve!
None
Mammas lilla hjärta! Älskar dig så mycket att jag nästan går sönder!

natti natti

Utställning..check!

Då var den helgen  avslutad! Torsdagen avslutades relativt tidigt eftersom att det var skolavslutning med en lång härlig helg som följd. Torsdagkväll var vi till Emelie och grattade på födelsedagen.
GRATTIS IGEN!
Fredag firade vi nationaldagen med pompa och ståt... eller kanske inte riktigt. Familjemys var nog ordet!
Lördag var vi på stan en sväng och sedan packade vi husvagnen och drog till Piteå. Vi fick stå hos Robert. Perfekt läge med utsikt över älven. Vi grillade och surrade en bra bit in på småtimmarna. natten till söndag. Under natten vaknade jag av ett fasligt liv av fåglar utanför husvagnen. Det var ett gäng skator som tyckte att jag var bussig som serverade hundmat i skålar till dem.. Efter detta somnade jag om bara för att vakna en halvtimme senare av att jag trodde att jag försovit mig efter det var det helt omöjligt att somna om.
Klockan halv sex klev jag upp och packade mig iväg till utställningen. Trodde att jag var sen dit men jag var först av alla deltagare på plats, efter mig kom Malågänget. Stackarna startade 05:00 för att hinna till Piteå i tid.
Jag fick en smärre chock när jag parkerat bilen och fick se alla tält som var parkerade runt utställningsringarna.Allt såg så proffsigt ut. När utställningen väl började insåg jag att det hela egentligen inte var så märkvärdigt. Jag hade ju varit orolig att mitt knä inte skulle hålla, jag har en gammal fraktur på knät så efter någon kilometer när jag joggar så viker det sig. Jag tänkte ju att jag skulle springa full fart och länge. Det här var ju ingen fara alls för den delen. Vi fick springa runt ett varv och sedan springa på en diagonal och sedan ett varv runt igen och sedan ställa upp inför domaren. Hon skötte sig fint om än hon galopperade och skuttade en liten bit.
Jag ändrade inte så mycket i själva uppställningen eftersom att jag tyckte att hon stod rätt bra, kunde säkert ha ställt till henne bättre men jag tänkte att innan vi är klara med det så kommer hon bara att se obekväm ut.
Det som var lite roligt var att domaren sa till mig att det syntes att vi tränat inför uppställningen och att jag bara skulle fortsätta som vi gjorde. På kommentarer satte hon ju faktiskt in välvisad. Det är ju lite kul med tanke på att vi knappt tränat alls och inte hade en aning om vad vi pysslade med vi bara följde med strömmen.
Slutkontentan blev en 2:a och ett blått band.
Jag är jättenöjd och glad att jag åkte. Nu vet jag ju hur det går till inför nästa utställning där kraven på visningen kanske är högre. På frågan är detta min grej så är svaret fortfarande nej. Hade det varit det hade jag valt en annan ras för en uställningsschäfer vill jag inte ha. Jag har hela dagen på film som jag sett ett antal gånger men tyvärr inga bilder.

Efter denna dag var jag hyfsat slutkörd..
Dessutom var lilleman en liten huligan på bortaplan, vildare barn får man leta efter.
Vi han dock leka en hel del med kusiner och farbröder och även besöka en rolig lekpark.¨
Lillen sov så gott i husvagnen, campinglivet är nog för oss.
Samma dag som utställningen hittade jag ett sår på Shivas svans. Hon hade jätteont.Idag har jag varit till veterinären och hon åkte på en antibiotika kur och salva att smörja. Diagnos- Fukteksem.
 Dessutom dagen till ära började hon löpa. Nackdelen- Att det är kennelläger i helgen så jag vet inte om vi kan vara med- Fördelen- Att hon inte löper till det stundande mentaltestet.

Antar att man inte kan äta kakan och ha den kvar.

Idag har lilleman varit hemma från dagis för andra dagen. Han har haft hög feber men nu börjar det släppa. Nu är han sitt vanliga surriga jag igen.
Igår låg han hela dagen fick inte släpa ner honom en sekund. Vi såg Emil och drack saft hela dagen.
 Nu skall jag fara och jobba igen!
Lägger upp några bilder från Williams examensfirande!


Kram kram

Steker ägg i solen

Vilka underbara dagar vi har fått och det verkar bara som det fortsätter.
image362
min lilla solpojke!
Det har varit några hektiska dagar här ett tag. Terminen är snart slut och jag har massor att göra färdigt innan jag går på semester. Dessutom har vi tre ridläger innan dess.
Phuuuu!
Igår var jag helt slut när jag kom från jobbet. Först sprang jag till jobbet, sedan gick jag en promenad med eleverna i skogen i 45 min och joggade bitvis. Sedan red jag två timmar efter varandra och avslutade passet med att gå hem, träna Shiva i att dra i kopplet och sedan krattade jag gården tills klockan var 12. Tror ni att jag sov gott?
Vaknade av att lilleman strök mig i håret och sa med sin mjukaste stämma, mamma! mamma!
Kan man få ett bättre uppvaknande?
Ikväll har min mamma kommit hem så jag och lilleman har varit och hälsat på henne och handlat lite åt henne. Han var så himla trött att humöret var aningens instabilt.
Jo jag höll på att glömma vi har ju varit på stallet också. Vi hälsade på en hel drös med vovvar och en red vi faktiskt på men det var lite för spännande än. Sedan gick vi vidare till kaninhuset och träffade katter i kaninburarna. Försökte att förklara att det var kaniner och eftersom att jag inte har en susning hur man härmar ett kaninläte fick jag lov att härma nosrörelserna. Detta resulterade i ett skrattkalas. Sedan gick vi ut och plockade gräs till vovvarna och matade dem. William matade faktiskt själv och efter ett tag blev även detta ett skrattkalas. När vi däremot skulle hem blev det ett gråtkalas istället.
Igår var Ken och Wille på bal för att fota mina ridtjejer. Kajsa hittade han inte åt men världens bästa Jessica fastnade på bild. Se så vacker hon är!
image363
image364
Nu ska jag se färdigt Greys och sedan ska jag samla energi till att rensa upp några fler rabatter och göra rabarberkräm. Mums!
Kram kram

Nu ere sommar nu ere sol!

Riktig sommarvärme kom till sist. Med snön som låg kvar så sent kunde man inte tro att den skulle hitta hit. Igår var vi i Långträsk hela dagen och stökade. Vi har börjat tömma stugan nu men det går segt det blir nog en majbrasa av allt ihop så småningom.
Vi fick dock en riktigt härlig sommardag ute i solen. När vi var klara gick vi till badstranden och badade. Eller Shiva badade hur länge som helst.. Wille doppade fötterna men ville gärna doppa mer han bar helt vild och bara sprang ut mot vattnet. Cleo satt kvar i bilen för att undvika att bli doppad. I somras när vi var där och det var jättevarmt har hon blivit tvångsdoppad för att inte bli helt överhettad det uppskattas inte!
Igårkväll var Ken ute och svirade och jag och Wille hade mys.
Idag har jag kämpat vidare med mina rabatter som aldrig blir klara. Har planterat färdigt men har inte rensat upp alla rabatter ännu. Kanske nästa år..
Har inte heller krattat färdigt på baksidan. När ska jag hinna färdigt? Kanske imorgonbitti.
Idag har jag och Christina varit hos mamma och satt om hennes blommor. Sedan var vi ute på promenad hela familjen, vi gick ner till lekparken och gungade och åt sand: Ken och Shiva tränade. Ångrade att jag inte tog med kameran. Wille var så söt när han gungade.
Nu ikväll går tvättmaskinen för fullt och jag vill inte göra mer idag. Nu tar jag helg!
image359
Här skrattar han så att han inte kan prata. Vatten är livet!
image360
Älskade lilleplutt i solen.
Jo jag glömde säga att vi kikade på Emil ikväll. Ett avsnitt där Emil tänder eld på en massa fyrverkerier. Det tycker Wille är så läskigt att han gömmer sig under filden eller borrar in sig huvud mot min hals.

Kram kram

RSS 2.0