Home sweet home?

Vill inte vill inte villintevillintevill INTE HEM!
Hur kul är det att köra hem från fjällen i strålande solsken och flaggan i topp?
Vi har haft det helt underbart uppe hos Irma och Åke i Ballastviken. Vi har varit ute på fjället varje dag och pimplat och åkt pulka och lapat sol. Vi har haft strålande sol varje dag men lite kallt vissa dagar. På nätterna var det närmare 30 minusgrader. Lilleman har sovit  så gott i pulkan på väg ut och åkt några kilometer bob under dagarna. Lill Shivan har sprungit varje dag några mil efter skotern. En dag åkte hon i pulkan en bit för vi var så högt uppe på fjället i lös snö så då fick hon åka lyxpulka. Hon är så duktig på att springa efter skotern, ingen stress och inga problem konditionsmässigt. Lilla Cleo har fått vara hemma i stugan. Hon gillar inte att åka Nilan och orkar inte springa särskillt långt och sedan fryser hon.
Lilleman har förresten åkt lite skoter men det blev  lite för det är ju såå läskigt. 

image294
image295
image296
Bilder finns på den andra sidan
www.williamlundqvist.spaces.live.com

Nu ska jag fortsätta att packa upp och tvätta.

Kram kram

Glad Påsk!

Hasta la vista! Nu lämnar vi er för nordligare breddgrader !
image293

Helg ljuva helg!

Det är så skönt att bara få vara med familjen! Trots att jag inte jobbat så mycket i veckan så är det ändå full huggning med jobb per telefon och oro inför allt jobb grejs men nu är det helg. Nu är också lillprinsen frisk! Pencillinet gjorde susen. Igår kväll var vi på födelsedagskalas. Grattis lilltjejen som blivit så stor så att det är nästan otäckt, tiden går så fort. Firade även systeryster som också hon fyllt år.
Lilleman höll låda och var i full gång hela tiden och busade med moster, kusinerna och staffan. Han hejade även friskt på alla andra besökare och Juna. Passade även på att ta en kort siesta i Junas säng, Juna såg väldans förvånad ut.. vad är det där för typ i min säng??
Juna är förresten för er som ej vet en busig finnspetsprimadonna.
image288
Igår kom även Roald och Heidi på besök, kanske är det också därför som denna helg är så toppen!!
Igår hann jag även med att rida två kusar det gick toppen med den första och sisådär med den andra.Vi kommer inte överens. Snacka om att man är bortskämd om man tycker att det är tråkigt i ca 45 minuter av en arbetsdag när man rider denna häst. Nåja det är ju mitt jobb så det är bara att bita ihop...
 Under denna dag har vi hunnit med att åka skoter med pappa men det blev för spännande så vi tog fram bobben istället. Shiva följde med Ken på en skotertur istället under tiden susade Wille och jag nedför våra pulkbackar.
Lilleman hade lite bökigt med solen som bara lyste i hans ögon. Som tur var fick vi ett par solglasögon av Mia som passade perfekt.
Nu ska jag kika på melodifestivalen och bada Cleo och kanske men bara kanske ska jag smaka lite på en baileys..
image289


BARA FÖR DIG KEN!!
image290
Kolla in handföringen..
image291
Dockor är kul!
image292
Här finns fler bilder
www.williamlundqvist.spaces.live.com


God kväll!

Vem är Anna?

Tror jag nu att mina arbetskamrater snart säger..
Men men snart är nog Wille på bättringsvägen, han äter pencillin nu så det borde ju bli bättre snart.
Hoppas bara att jag också blir frisk snart är så uvig..
Trots att han är sjuk är han världens gladaste om än en aning klängig man får inte sätta ner honom på golvet han har nämligen inga ben.. Igår var vi uppe på sjukan och träffade doktorn och lilleman var så himla go. Han satt snällt och gav bort sitt finger så att systern fick sticka honom utan ett ljud. Doktorn fick titta i öronen och lyssna på lungorna men i halsen då bet han fast spateln men tillslut gapade han så snällt. De ord han sa från att vi gick in till doktorn är lätträknade för det är 0. Stilla som i graven. Det var ju så spännande att gå till doktorn.
image284
Våran kalaspingla med pannlampa.
Ikväll har Shivan varit med Ken för hon är hans nya kompis. De har en gemensam hobby att äta och kasta snö..
Och lill Cleo stackaren hon är nästan bortglömd i våran stuga fast inte riktigt hon är med hela tiden fast oftast rastar jag hundarna för sig för Shivan biter Cleo. Cleo gillar att gå ut själv för då kan hon snusa och lukta på blommorna i lugn och ro.
image286
image287
Igår kom Dempsy på besök det var trevligt det var ju så länge sedan. Han och Ken hann med ett kort... traktorsnack...
Nu skall jag snart åka och hålla en kurs på jobbet så fort lilleman har somnat vill säga.
image285
Fler bilder hittar du på den andra sidan....
www.williamlundqvist.spaces.live.com

Och Valle dig har vi inte glömt bort det är bara att vi aldrig blir snorfria..Presenten kommer snart!!

Kram kram från oss alla.

Snö, snor och kolsyrat vatten!

Jo så har de närmaste dagarna sett ut.
Nu har jag släppt mitt depp och är tillbaka till det normala igen. Efter ett bra peptalk från Åsa världens bästa uppfödare inser jag ju att jag är bombad. Jag har en frisk hund med fria höfter och det gnäller jag om.. Måste ha för lite bekymmer i mitt liv om detta är ett problem det ska ju vara glädjeyra! Det är det nu när jag inser att dörren fortfarande är öppen!
Tack Åsa!
image280
Se här vad jag investerat i så ser ni att deppen är helt överstökad..
image283
Jag tror på ljusare tider och att jag får behålla detta par...
Fredag jobbades det för fullt med feber och förkylning hann även med att rida en sväng, med alvedon kommer man långt.. Resten av helgen har jag snorat ner huset och kraxat på mina kära. Igår var Wille helt feberfri och även idag så han ska få gå på dagis imorgon.
Tror att han behöver det han är en liten Emil.. Det märks att han är less på att bara vara hemma och bara vara inomhus. I dag har han nog gjort hyss 80% av tiden.. Ge mig styrka!!!
Tur att han är så nedrans go och söt och underbar. Till och med när ögonen tindrar och klåfingrarna drar lös blomblad eller tjuvar pappas fjärrkontroller eller favoriten att klättra upp på trappstolen för att sedan bli fångad i luften på vägen ner.
Ikväll har sälen återvänt och ridningen tycks han ha i blodet. Stackars Shivan får vackert finna sig i att ha en liten palt hängandes efter sig hela tiden. Hon verkar dock inte må dåligt.
image281
Knoll och Tott!
image282
Ingen halv nelson utan SÄLEN!
Mer bilder hittar du på:
www.williamlundqvist.spaces.live.com


PS
Kom just in från vår kvällsträning och seglar nu omkring på små fluffiga rosa moln. Min donna håller apporten tills jag säger till och går fot kortare sträckor med den. Visst tugg ingår men det har blivit bättre. Jag berömmer henne bara när hon håller den stilla. Sedan gjorde jag ett hemmabyggt litet hopphinder för att se om hon hoppar. Tidigare har hon ofta sprungit på sidan om. Ikväll placerade jag henne 10 meter framför hindret och stod själv 15 meter bakom för att testa henne. Hon flyger iväg på kommando och svischar runt vid min sida och tittar upp på mig.
Jag har VÄRDLENS BÄSTA HUND! Alla andra moment sitter, ja platsliggning tränar vi men vi har ju bara en hund hemma att träna med.
Nu gäller det bara att hitta en tävling före nästa sekel, vill ju tävla nu!

Natti natti!
See you!

Blues!

 Jo jag känner mig lite deppig och gjorde det även igår. Fick resultatet från skk om shivas röntgen. Hade hoppats på en A höft men det blev en B. Vet att den är godkänd och att jag kan göra allt ändå men ett A är ju trots allt ett A. Kan jag  avla på en B höft? Funderingarna är många..
Om några dagar kanske det känns bättre vi får se..

image278
Till andra nyheter så är lilleman sjuk. Han har haft hög feber sedan i söndags kväll och har fortfarande feber även om det är lite mindre nu. Tycker så synd om min lilla älskling som snorar och hostar. Igår sov han nästan hela dagen och hade mellan 39.5-40.2 hela dagen.Tänk om jag kunde få ta det onda istället men det verkar jag förresten ha gjort nu för nu är det jag och Ken som snörvlar. Dagis har vi alltså inte varit på men jag har jobbat på kvällen och varit hemma på dagen. Idag är jag dock hemma hela dagen. Det blir för jobbigt för Ken annars.
Ken tränar hårt på sjukgymnastiken och gör framsteg var dag även om det går långsamt så går det framåt. Oron inför framtiden är påtaglig både hos honom och mig. Om han går tillbaka till sitt gamla jobb så blir det svårt att arbetsträna och börja om succesivt då blir det allt eller inget och då får vi återigen problemet med barnvakt. Ken är då borta måndag till torsdag och jag jobbar kväll måndag, tisdag och torsdag det går inte. Jag vill inte byta jobb eftersom jag älskar mitt jobb och det ger mig så mycket frihet och tid med William som jag inte skulle ha med ett 7-4 jobb. Dessutom är jag så lycklig när jag får jobba med det jag älskar. För Ken är det ju inte enkelt heller att hitta ett nytt jobb med ett arbetshandikapp som har rätt lön är inte lätt och inte när det måste vara här i Arvidsjaur.
Jag sätter ner mitt huvud i sanden igen och skjuter på dessa funderingar ett tag till för just nu är det ju inte aktuellt Ken är ju fortfarande sjukskriven.
Huga!
Nu ska jag gå och laga middag, stekt  korv och stuvade makaroner, vad skall du äta?

Sen ska jag ha ett allvarligt peptalk med mig själv och gaska upp denna tragiska patetiska individ!! Skärpning på mig!
image279
Jag vill ha min lillkille så här frisk och glad igen!
Kram kram från stordepparn.

Vilken tidszon lever vi i?

Det vet inte jag och inte Ken heller idag. Jag steg upp i morse och skottade lite snö sedan bar det av till Orrkammen för där var det dragracing och första start var klockan 11... eller hur var det...
Vi åkte dit men det var ingen där.. Det visade sig att första start var klockan  12:30. Lilleman var nöjd för han hann ju åka lite bob båda svängarna. Det var så svårt att gå för honom så han ville helst att boben skulle röras med honom på hela tiden. Stackars Ken hade det jobbigt med det ojämna underlaget och det syns på honom ikväll att han har ont.  När vi kom hem skottade vi mer snö, det har ju kommit hur mycket som helst!
Det blev ingen hundträning idag när vi var ute och flängde så mycket. Det blev heller ingen anmälan till tävling, kom just på att den 23 mars är påskhelgen och då är vi uppe i Ballastviken. Lite långt att köra till Piteå för att tävla mitt i alltihopa och sedan hem igen. Måste kolla runt lite mer efter tävlingar och se om jag hittar något men det lutar mot den 27 april tror jag  i Piteå.
Ska undersöka saken.
 Vi måste ju göra slag i saken nu!
Nu under kvällen har mitt lilla hjärta blivit krasslig, han rosslar och hostar och snörvlar. Lite feber hade han nu när jag la honom, eller nja jag vet inte för han var ganska arg när jag tog febern så det kan va ilsketemp med... Dagis har ju stängt imorgon så det var ju tur i oturen. Jag kommer dock att jobba under kvällen ändå.
Nu ikväll har jag barnvakten inne hos honom jag är så nojig att han skall dö i andnöd.. man läser ju sådana skräckhistorier i tidningar om sånt, huvva!
Har förresten lagt upp några bilder till på min lilla picasso. Han har målat en så snygg tavla på dagis med sitt kort bakom och här är det:
image276

image277
Han ser lite mallig ut över sin talang!
Nu ska jag kika vidare på trial ( motorcykelbalans grejs) som är sååå spännande, jo Ken jag är ironisk! Fast jag älskar dig mest i hela världen ändå. Nja nästan Lill-Wille ligger snäppet före!

Natti natti på er!

RSS 2.0