För ett år sedan!

257322-172
Lades allt jag trodde på på ända och ingenting blev åter som förut.
Jag kan fortfarande höra Uffe Risbergs röst i mitt huvud som om det var igår.
Ken har varit med om en olycka och är skadad, det har tagit höften.
Det direkta illamåendet tårarna som trillar de trillar idag med. Det är ett år sedan men det spelar ingen roll.
Den eftermiddagen då telefonen ringde glömmer jag aldrig!
Den paniken och skräcken vill jag aldrig känna igen. Jag vill aldrig mer se någon jag älskar så skadad som han var. Jag vill aldrig mer veta att någon jag älskar mer än mitt eget liv varit så nära döden. Jag vill aldrig mer se min son i ögonen och fundera om hans pappa lever.
Jag vill aldrig mer...
Denna dag kommer aldrig mer att vara en vanlig dag, det kommer att vara en sån dag när håret ställer sig i nacken för minsta ljud och hjärtat stannar när telefonen ringer.
Vårat liv är underbart men det kunde ha varit annorlunda. Det kunde ha varit som förut och det kunde ha varit sämre.
Förlåt mig idag om jag inte är som vanligt. Jag tar igen det efter helgen.

Kram kram

Detta skrev Ken för lite drygt ett år sedan:
Läs den sista raden utan att gråta, det kunde jag inte då och inte nu.

God morgon

Jag har nu fått tag på min laptop så jag ska försöka ge mig på att skriva ett inlägg. Ni är väl kanske nyfikna på hur illa däran jag är, ska försöka skriva hur det är. Har förresten fått mig en ny bästa kompis som heter morfinpump, han har en knapp på en sladd som ger några xtra puffar med morfin då jag trycker på den.
Det värsta är väl att bäckenet hade slitits lös helt, så dom har bakifrån fått skruva fast det med ett par skruvar i 2 ryggkotor. Framifrån har dom gjort ett snitt på ca 15 cm just ovanför familjelyckan och och skruvat fast skivorna med metallplattor. Det högra benet är väl ganska ok, knät är det lite knas med, knäskålen "ploppar"när jag böjer på benet.  på vaden har jag ett par fula skärsår som känns ganska ordentligt. Det vänstra benet är det värre med. Knät är stort som en fotboll, dom säger att alla kors och ledband har farit åt helsike och jag tror dom har sagt att det är blod i knät. Skenbenet har gått av vid knät och det kan ha lossnat hela vägen ner till fotleden, det var tänkt att dom skulle skruva in en skruv i fotleden igår men det blev då aldrig av. På vaden är det ett par rätt så djupa sticksår som gör jävligt ont. Huvudet har klarat sig rätt så bra förutom hjärnskakning och jack och skrubbsår. Detta är dom värsta skadorna, sen så har jag jack och skrubbsår överallt på kroppen, men inget allvarligt.
Nu börjar det att bli jobbigt att skriva men jag ska återkomma senare.
Tack alla vänner för alla samtal och besök.
Mamma och Pappa, vi ses snart.
Tack Anna och William för att ni finns, älskar er så oerhört mycket.
William: Pappa ska göra allt han kan för att han ska bli frisk ock kunna busa med dig


Livet är en fest!

Åtminstonde ibland! Mamma har fått komma till sjukstugan i Arvidsjaur och det gör genast att livet känns lättare. Ken mår bätter nu tills han skall in nästa gång. Farmor är här och pysslar om oss var dag. Det är så härligt att ha Jeanette här hos oss. Har inga intensioner om att släppa hem henne!
Jobbet går bra även om det blir väl så mycket att göra ibland.
Vovvarna mår bra även om jag ställde in tävlingen i Boden. Hade ställt in mig på att åka men alla moment satt inte så bra som jag skulle ha önskat. Jag vill inte köra till Boden för att vara tävlingsklar klockan 07:00 med ytterligare 27 tävlande och med lite tur ha klarat att få henne uppglyttad. Jag vill känna mig säkrare och framförallt att hon skall känna sig säkrare.
Vi tränar för tvåan och apell inför nästa säsong, lägger även in momenten för lägre i vinter så att vi kan köra lite hårdare nästa säsong.
Känns bittert att tävlingssäsongen redan är slut för denna gång.
 Nåja vi får väl gå på kurser i stället och komma på nya mål.
Fördelen är ju att jag nu kan lägga mer krut på familjen, känns som att det kan behövas när allt är som det är.
Lilleman njuter i fulla drag av att ha sin farmor här. Han kör stenhårt från morgon till kväll och surrar hela tiden. Gladast är han när han får sitta och kika på you tube, det spelar egentligen ingen roll vad det är så länge det är motordrivet.
Igår var vi på promenad med lilla familjen men idag har vi hållit oss inomhus lillen är lite förkyld. Jag har varit och hälsat på mamma och pappa idag,  pappa sov mest men det var så underbart att få träffa honom.
Nu ska jag fortsätta att se film och vara trevlig med Jeanette.

Kram kram på er.

Willes favoritbild!

lämna gärna ett tassavtryck om ni läst så här långt!


Ha den äran Ken!

   
   Kommentera artikeln

Vägarbetaren Ken skadades för livet

Debatten startad av Webbred
Startad: 1 timma och 36 minuter sedan


Det finns 1 kommentarer.

En grym och onödig händelse, viktigt att ta hänsyn till andra människor särskilt i trafiken. Bra att ni uppmärksammar och påminner om Ken och hans öde. Jag känner extra för honom och hans underbara familj han är min systerdotters sambo så jag är väl insatt fast jag bor i Skåne. Mvh. Mayny.

Anmäl >Mayny Lundström (1 timma och 36 minuter sedan)

TACK MAYNY!!

Förstora Det har gått ett år sedan olyckan, men fortfarande lider förre vägarbetaren Ken Lundqvist, Arvidsjaur, av smärta och sviter efter olyckan. Han har tvingats ändra sin livsföring, men han klarar kortare promenader med pudeln Cleo. As if!! Shiva möjligtvis men Cleo.. de är väl inte direkt kontanta...
Foto: Jens Ökvist

Vägarbetaren Ken skadades för livet ARVIDSJAUR För snart ett år sedan blev vägarbetaren Ken Lundqvist, Arvidsjaur, påkörd av en bil på E4. Han flög 20 meter och skadades allvarligt. Än i dag lider Lundqvist av svår värk och blir förmodligen aldrig helt återställd, men något agg känner han inte mot bilföraren som nu åtalas för vansinneskörningen. PT hälsar på Ken Lundqvist i hemmet i Arvidsjaur. Han är fortfarande sjukskriven och för ett par dagar sedan genomgick han ännu en operation när urinröret lagades och snart väntar en ljumskoperation. Förmodligen blir Ken Lundqvist aldrig helt återställd och att återgå till jobbet som vägarbetare är knappast att tänka på.
- Läkarna tror inte att jag kan bli så mycket bättre. Jag har hunnit grubbla en hel del över framtiden, men förhoppningsvis kan jag jobba som mekaniker för ett biltestföretag i vinter. På sikt måste jag kanske skola om mig, säger han stillsamt.
Det är en fin septemberdag som gjord för att vara i skogen, men att ägna sig åt favorithobbyn fågeljakt är inte att tänka på. Värken är för svår och det blir värre att gå långt, särskilt i ojämn terräng.
- Det är trist. Jag har fått omvärdera mycket. Att köra skoter som förr lär bli problematiskt, säger Ken Lundqvist.
Det var den 26 september i fjol som Ken Lundqvist arbetade på E4 i Strömsund utanför Luleå. Hastigheten var nedsatt och ett körfält avspärrat. Där stod vägarbetarnas bil med släp parkerat. Ken Lundqvist stod alldeles bredvid när en 35-årig Umeåbo kom körande i hög fart och rände in i släpet. Smällen blev fruktansvärd och Ken Lundqvist hade oturen att träffas av släpet.
- Jag minns inte mycket, men enligt polisen flög jag 20 meter. Jag var vid medvetande, men det pirrade konstigt i kroppen och jag frågade arbetskompisen Fredrik Berglund om jag var skadad.
Svårt skadad
Skadad var han. Halva bäckenet lossnade från ryggraden och trycktes fram. Ett vadben bröts, ledbanden i knäna brast och mjukdelsskadorna var omfattande. I flera timmar opererades han på Sunderby sjukhus och veckorna efter är omgärdade av ett töcken.
- Jag hade fruktansvärd värk och fick en massa starka mediciner. Efter tre veckor fick jag komma hem, men de första månaderna var jag mest sängliggande. Jag gick ner tolv kilo. Det var jobbigt då.
I dag har värken klingat av något och Ken Lundqvist försöker undvika värktabletter. Han vägrar deppa ihop, men säger att det kan bli mycket "klösa tapeter" emellanåt.
- Den enda fördelen är väl att jag fått vara hemma mycket med min tvåårige son William och min sambo Anna. Det värmer älskling!
Snart rättegång
Den 35-årige man som körde på Ken Lundqvist har i dagarna åtalats och snart väntar rättegång. Mannen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.
- Jag hyser inget agg mot honom. På sätt och vis tycker jag synd om honom. Han har ringt ett par gånger och bett om ursäkt. Det hedrar honom att han gjorde det.
 Önskar att jag kände detsamma, mina dagar går inte åt till att hata men träffar jag denna människa kommer jag nog att känna hat!
Försäkringarna har täckt Ken Lundqvist förlorade arbetsförtjänst och i samband med rättegången kommer skadeståndsanspråk att resas. As if, långt ifrån vad han tjänade varje månad, en stor del av lönen är traktamente och det ersätter försäkringskassan inte..
Framtiden är, som sagt, oviss, men Lundqvist hoppas kunna jobba litegrann som mekaniker i vinter. Och så väntar ju elitseriehockeyn med favoritlaget Skellefteå AIK i fokus.
- Jag gillar hockey och särskilt AIK. I våras for jag och såg en match live med fickorna fulla av värktabletter. Ha ha lysande kommentar we like Ken!

Grymt bra skriven artikel, tycker det är den bästa som skrivits om Kens olycka. Tänk att fast än det gått ett år så känns det som igår. Jag ryser i hela kroppen, ett illamående tilltar i styrka desto längre jag läser och tårarna trillar nerför kinden.

Jag vet att det blir långa artiklar och inlägg men det får ni ta det är detta som rör sig i mitt huvud just nu.
Jo också att min mamma ligger i Piteå efter att ha fått en ny höft, tar det aldrig slut så att du kan få njuta av livet?
Farmor Jeanette är på besök och jag tror aldrig att vi släpper hem henne igen.
Ken har fyllt 32 år- Hipp hipp Hurra!

Kram kram


Tacksamhet i all ära!

NSD Idag

Han fick men för livet - nu åtalas bilföraren
Luleå/Arvidsjaur.
 Den 36-årige säljare som i september förra året körde på vägarbetaren Ken Lundqvist, 33, Arvidsjaur, åtalas för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Olyckan inträffade den 26 september på en vägsträcka mellan Strömsund och Backskäret, längs E 4.
Vägarbetarna Ken Lundqvist och hans kollega var klara med sitt arbete och stod på var sin sida om släpfordonet.
Lundqvist stod mellan släpet och vajerräcket.
Enligt vittnesuppgifter ska bilisten ha kommit
i hög fart. Dessutom bytt körfält innan han körde in i släpet.
Flög 20 meter
Kollisionen blev kraftig. Släpet träffade Lundqvist som flög över till motsatt vägbana.
Enligt polisens anteckningar från olycksplatsen flög Ken Lundqvist cirka 20 meter.
Bilföraren, en säljare från Umeå som vid olyckstillfället var 35 år och på väg söderut, sade i de första förhöret på olycksplatsen att han pratat i mobiltelefonen före smällen.
Det utandningsprov som togs var negativt.
Tappade kontrollen
Vid ett senare förhör sade Umeåbon att han körde
i cirka 90 kilometer i timmen.
Strax före olyckan körde han på något ojämnt.
Det ledde till att en bokningskalender föll från en väska i framsätet och mot en vattenflaska vid växelspaken. Sedan mot föraren, som tappade uppmärksamheten och kontrollen över bilen.
Umeåbon sade sig inte heller sett någon skylt som visade på att hastigheten sänkts till 50 kilometer i timmen. Inte heller att en del av vägbanan var avstängd.
Har ingen förklaring
Han kunde inte heller ge någon förklaring till varför han helt plötsligt bytt körfält.
Lundqvist ådrog sig bland annat en bäckenfraktur, fraktur på vadbenet och ledbandsfästet gick av. Han fick tillbringa tre veckor på Sunderby sjukhus.
Efter bäckenoperationen har Lundqvist fått ljumsbråck som ska opereras senare.
Varningsklocka
I måndags opererades Lundqvist för förträngningen
i urinröret.
- Sjukskrivningen är förlängd in i oktober, säger Ken Lundqvist och berättar att problemen kvarstår.
Det handlar bland annat om konstant ont i ländryggen och dåliga knän.
Hur känns det när åtalet väckts?
- Det känns bra att få dra ett streck över det inträffade, säger han samtidigt som han har förhoppningar om att olyckan ska bli en varningsklocka för andra bilister.
- Jag hoppas att fler tänker efter. Det hoppas jag verkligen. Gör de det, så är det bra.
Men för livet
Den snart 31-årige Ken Lundqvist räknar med men resten av livet.
Något som även läkare gett besked om.
- Ganska säkert. Jag har nog blivit så bra som jag kan bli.
Något vägarbete räknar han inte med i framtiden, trots att träningen gör att han blir starkare.
- Något lämpligare. Jag längtar efter att få börja jobba. Det har varit en lång och jobbig tid att gå hemma, säger han.

Här finns en till artikel:
http://www.kuriren.nu/lokala/lulea_artikel.aspx?ArticleId=4149634&place=Luleå

Snart ett år sedan vårat liv förändrades för alltid!
Inget straff är nog...
 Varför ska jag bara vara tacksam för att Ken lever och glad för att det inte var värre? Jag är så trött på sådana kommentarer, du ska vara glad för att han lever! Det var väl skönt att det inte var värre!
Jag är inte glad ...
jag är så ledsen att det gör ont varje dag, det inte en dag utan att jag tänker på vilket hemskt öde som drabbat Ken.
Klart att det skulle vara värre om han dött eller fått värre skador men han har inte förtjänat att ha så här ont. Han skulle ha kunnat leka med sin son, han skulle ha kunnat jaga, han skulle ha haft ett jobb!
Jag är arg och bitter och hoppas innerligt att jag aldrig behöver träffa den 36 årige föraren. 
Tänk dig själv att den du älskar mår så här dåligt medans den som orsakat allt är fullt frisk och har kvar sitt körkort och kan leka med sina barn om han har några.
Nej livet är orättvist!


RSS 2.0