Bevakning och funktionslydnad

Måndag körde vi cykling. Båda hundarna fick rejäla svängar och Bästa fick även en hel del platsliggningar utanför affärer som störning

Tisdag: Sol och vilodag för familjen. Var ute på gården hela dagen.
Onsdag: Lydnad med Angelica och Arvid på klubben. Budföring och platsliggning med skott. Shivan var aningens lat på budföringen men inte skottberörd. Platsliggningen var inga problem. Bästa fick även hon budföring men utan skott. Lydnaden satt som ett smäck på båda hundarna. Hopp sitt hoppet kommer igång fint. Hon hoppar ut stadigare och stadigare. Apporteringen är okej men vi måste träna ingångar den här veckan som kommer! De var ju så bra att jag har nonchalerat dem och nu är de inte bra längre.
Bevakning. Vi höll till utanför Isladan där det var mycket störning. Många gångare och cyklister och en fotbollsmatch på IP men ingen vind.
Signalövning. Gick super, inga problem alls. Är så impad att hundarna sorterar ut ljudet.
Hårda spår: Tre paralellspår över en fotbollsplan med två nergrävda apporter plus slut. Hon fastnade lite i en övergång där en kille hade sprungit över men efter stund fortsatte hon och spårade bra. Hon behöver träna lite övergångar för att bli lite säkrare där. Vi har spårat en del på gångstigar och på samhället där det är många övergångar och det går bra men det här var bara en övergång som också var färskare samt att spåret legat en timme. Vi ska göra fler såna här spår så går hon nog ännu bättre.
Patrulleringen gick jättebra, hon gjorde tydliga markeringar och jobbade av stigen så bra. Här är jag impad att hon vet vad hon ska göra att det är så naturligt för hunden.
Bevakningen är ju så himla kul att det inte är klokt. Är alldeles lyrisk och pratig när jag kommer hem, Ken ska inte behöva lyssna på det så det får helt enkelt komma ut här istället!
Idag: Shiva har cyklat en längre sväng med oss på samhället. Albin fick nässelutslag idag igen. Fick det förrförra gången han hade feber. Doktorn vet inte vad som orsakar det och tror inte att det är penicillinet så vi får helt enkelt vänta och se. En cykeltur till Johannaparken med mycket lek och sen hamburgare och glass fick barnen idag, tyckte de skulle ha det. Albin var sötast hos doktorn.
Doktorn kommer in
Albin- Ser du doktorn jag har prickar på magen och drar upp tröjan.
Doktorn- jaha jo det har du ju
Albin- Kan inte tvätta bort dom.
Albin- Nallen hålla i, inga händer.
Doktorn skrattar.
Albin tog nämligen upp sin nalle som är en kanin och stoppade in kaninens öron i sin näsa och visade att han inte behövde hålla i den.  Gullöga! Sen har han frågat nästan alla på apoteket, vad är du? Vi måste träna på vad är du och vad heter du.
Funktionslydnad
På klubben har vi ikväll kört funktionslydnad med Annalena. Hundarna har fått krypa under bord, blivit lyfta. Åkt skottkärra. Sprungit och krypt fot. Legat platsliggning och kört inkallning med bollar kastade som störning. Shiva tyckte inte om att åka skottkärra, fick lite panik. Bästan tyckte det var rätt trevligt, hon fick ju frolicar i den. Helfestligt! Sen körde vi lite lydnad så vi är rätt nöjda med dagen.
Imorgon blir det skottträning och sedan städkväll på klubben med korvgrillning. Lördag storheden och shopping och lite leos. Bästa ska få ligga platsliggning i stan tänkte jag. Söndag blir det spår, uppletande och lydnad. Nästa vecka kör vi lite lugnare tror jag för då tävlar vi hela helgen.
Kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0