Lycka är att ha en egen Shiva!

image357
Det blev så tyst i stugan och ingen Wille hittade jag någonstans. Tillslut hittade jag honom, då hade han krypit in till Shiva och låg och halvsov och kramade henne.
image358
Mina sötnosar!
Shivan är fortfarande inte till salu men aningens billig idag efter att ha dragit omkull sin matte med en tom barnvagn för att en hund hoppat ut mot henne. Hunden i  fråga gör ofta det så jag var beredd men hade inte en charlie. Däremot hann jag ta hennes öra när hon hoppade ut, det tog rätt bra hon var ganska lugn efter det. Däremot tyckte nog den andra hundägaren säkert att jag var hård med henne. Jag kommer aldrig att gå förbi på den sidan mer..
Hon gör inget om inte den andra hunden gör något och den här hunden känner hon till så hon är redan beredd innan jag kommer dit. Huvudsaken är ju dock att William inte satt i vagnen. Hemska tanke!!
Lilleman var som en liten solstråle när jag hämtade honom däremot på lillica tog bensinen slut så vi köpte en banan och åt på hemvägen. När vi kom hem lagade vi rullader och nu mina vänner ska jag göra en tidig kväll imorgon bär det av till Luleå å jobbets vägnar. Ken ska också till Luleå imorgon på sjukhuset. Hoppas att det går bra.
Jag funderar och funderar hur jag skall göra med Shivas lydnad men tror att jag kommer att ta ett Lp1 innan jag går vidare, vill hinna med att träna in de andra momenten och vänja henne vid att tävla på annan ort även om platsliggningen är osäkrare än i tvåan.
Hon är ung ännu och vi har tid.

Kram kram

Tävlingspremiär. check!

Nu är tävlingspremiären avslutad.
Dagen började med strålande sol och faktiskt lite pirr i magen.
Jag och Shiva gick en skogspromenad och laddade inför dagen. Tävlingen började med  en platsliggning. Hon låg hela platsliggningen men var lite orolig så hon fick inte tio poäng. Linförigheten kunde ha varit bättre, den var fläckvis väldigt bra men stundvis ganska dålig. Resten skötte hon fint. Apporten tog hon inte på första kommenderingen men jag fick kommendera om och fick då en åtta. Fokus låg på mig och inte sin omgivning vilket var det som jag hade hoppats på.
Slutkontentan blev ett godkänt resultat på hennes allra första tävling.
Maxpoäng: 200
1:a pris 160
Shivan slutade på 168.5 och en andra placering. Det skiljde 1 poäng mellan henne och det segrande ekipaget.
Jo jag är fruktansvärt stolt över min lilla hund. Glädjetårarna var så nära!
Nej hon är inte till salu idag och inte någon annan dag heller. Jag har ju sagt att jag har världens bästa vovve!
image353
image352
image355
Lillen tyckte synd om Shiva som har varit så otroligt trött ikväll att han har bäddat om henne. Han hämtade glatt sin snuttefilt och sedan en nalle. Det räckte dock inte med en nalle. Han tyckte att hon skulle ha fler och det fick hon. Hon fick till och med låna favoritnallen, fast inte så länge...
Lilleman har som vanligt kört hårt med familjen med sina påhitt. Idag har han diskat precis som alla andra dagar men idag med mera vatten. Tror ni att köket är torrt?
Han har även gett mamma en morsdagspresent min allra första. Det värmde i mammahjärtat när jag fick se koppen som han målat alldeles själv.
image354
Vi har även hunnit med att vara och hälsa på mamma och leverera en blombukett och kort på morsdag.

Nu ska ta igen mig på soffan ett slag misstänker att jag strax kommer att snarka gott.
Fler bilder hittar du på:
www.williamlundqvist.spaces.live.com

Kram kram från världens lyckligaste mamma, matte ja ja sambo med..puss!

Snipp snapp snut.. eller var det slut...

Ännu en arbetsvecka har gått mot sitt slut. Jag trivs så oerhört bra på mitt jobb att jag faktiskt inte längtar efter min semester, sjukt va..
Idag har jag ridit ute i skogen i det fina vädret och njutit i fulla drag av promenaden till och från jobbet.
Nja nästan i allafall det höll på stryka med en pudel på dit vägen när Anna hamnade i vredesmod och en schäfer på tillbakavägen men annars njöt jag.
Lilleman har gått igenom sin 18 månaders besiktning igår och fick en spruta. Tyvärr lyckades han dra ut sprutan och rispa sig på benet så de fick sticka honom två gånger. Sedan kanske han inte var den mest lättundersökta patienten.. Hyfsat sprallig blandat med illvrål av ilska och rädsla. Hur lätt är det att lyssna på hans hjärta??
Igår fick vi besök av Kens pappa och farmor som stannar några dagar. Då förstår ni varför jag trivs som fisken i vattnet igen, huset är fullt!!
För er som inte vet så stundar min och Shivas tävlingspremiär nu på söndag. Det visste inte jag heller förrän i måndags. Till saken hör att det är länge sedan vi tränat på bruks och vi har aldrig gjort en platsliggning med andra hundar. Apporten tuggar vi på tills det blir flisor kvar. De övriga momenten hade hon nästan glömt. Vi har blivit kommenderade en gång i Shivas liv och då var hon 6 månader.
Ännu är jag faktiskt inte nervös, vilket är lite ovanligt. Kanske är det för att jag inte ser det som en TÄVLING utan som en träning eller ett kvitto. Det här kan ni, det här kan ni inte. För handen på hjärtat, när får du träna med så mycket störning annars? Då vet man ju sedan vilka moment som är befästa. Det skulle ju vara kul om något moment var det.
Ni får leta efter oss  leende i bottenskrapet på resultatlistorna.
image351
Denna lilla söta vill vi sköta fler gånger. En sådan underbar liten hund. Otroligt lättlärd. Lilla söta Chilli som somnade på min mage med huvudet inborrat mot mitt öra snarkandes. Hon och lilleman lekte denna gång kontrollerat. Innan det såg han ut som sju svåra år men nu har han inte ett märke. Hon är ju inte så stor men väldans busig.
Nu ska jag slå på pausknappen.

Kram kram

Liten men naggande god!



Hi hi hi
Idag har jag haft en underbar dag på jobbet med en underbar ridtur, två longeringar och en lektion. Tänk om alla dagar var så bra som den här. Sa jag att solen sken!
Lilleman har varit ett litet busfrö ändå sedan vi kom hem. Jag skall döpa om honom till Emil!
Tur att han är så söt!
Nu ska jag kika vidare på youtube.
image348
En bild från semmeldagen!
image349
Så här ser våra mornar ut.. Den här har han tagit alldeles själv med Kens telefon.

Kram kram

Nostalgitripp!

Har ikväll förflyttat mig tillbaka i tiden till den tid när det bara var jag istället för vi..
crash and burn, dido och en massa andra gamla godingar har hjälpt mig på traven.
Ni vet hur man kan förflyttas i tiden av en låt man lyssnat på..
Jag vill inte tillbaka till den tiden eller jo kanske men inte för särskillt länge. Jag skulle sakna min plutt alldeles för mycket då. Han är ju mammas gullunge.
Förutom det har jag varit hos mamma och diskuterat stugförsäljning, krattat på gården och hälsat på FrankOve som kom förbi som hastigast. Har även hunnit med att diskutera med min kära fårskalle.. och nej det är inte Ken utan Cleo.
Hon har så stor tomt nu mer..
Har även försökt kurera mig mot min förkylning men utan att lyckas.
Nu ska jag hoppa i sängen och pussa på Ken. Eller nej han får ingen puss för han retas med mig.
Kanske imorgon..
image347
Annas hjärta och retstickan. Retstickan till vänster..

Hoppas hoppas att lilla vännen sover i natt helst en hel natt det skulle vara så underbart.. Han har nattsuddat två nätter i rad nu.

Natti natti kanske

I did it!

Shiva är nu anmäld till utställning. Vad månne det bli av detta.. en novis matte och hund! Ja ja man blir väl åtminstonde en erfarenhet rikare!
Jag räknar med ett och annat tips från coachen, det kan hända att vi kommer och våldgästar dig i björkland!
Igår var det strålande väder...NOT! och inte idag heller. Tog faktiskt bilen till jobbet idag, är ganska förkyld och så är det så kallt ute. I fredags och lördags har vi krattat på gården där snön har tinat bort och börjat våra trädgårdsplaner. Vi har även diskuterat färdigt hur vi ska renovera tv rum och gillestuga nu.
Det blir nog bra tillslut. Vad blir det av två sengångare?
image346
Lilleman är äntligen frisk, vi har hunnit med att hälsa på morfar och mormor i helgen.
Hos morfar fick vi gofika. Han var ganska pigg när han var pigg annars sov han. Vi hittade en rolig tant som gjorde psch ljud som William givetvis inte kunde sluta härma. Han hittade en spännande farbror som satt i halvkoma som han gick fram och hälsade på, när han sedan väste heeejj tillbaka blev han rädd och sprang. Han hittade en annan tant som kallade honom för: pluttipluttens plutt pluttt och hallejdoj doj i goj och högt högt upp flyger dem..
Kan man göra annat än le och bli varligt skrämd inför sitt eget åldrande. Den sista tanten var jätterolig och gungade gungstol med honom och dansade för fullt. Morfar hälsade faktiskt på William idag och höll honom i sitt knä så länge. När jag sedan lyfte ner honom från honom sträckte han ut sina armar efter honom. Han gav honom även en kram innan vi åkte. Han pratade även i sitt strunt om Anna och jag hoppas ju någonstans att det är mig han tänker på när han säger det.
image341
Som jag sagt tidigare är detta fruktansvärt jobbigt att skriva.

Söndagen spenderades hos mormor som idag fyller 66 år.
Ett stort grattis från oss till dig, Vi älskar dig!
image342
Hoppas du haft en underbar dag idag det har du gjort dig förtjänt av. Jag hoppas så innerligt att du får bli frisk någongång. Det är bara den ena plågan efter den andra. Nu väntar en ballongsprängning av kroppspulsådern  och en ny höftkula. För många känns detta säkert som det största man kan vara med om men inte för min mamma. Hon har gjort fler livshotande operationer än jag kan komma ihåg eller  rättare sagt har jag slutat räkna.
Min mamma är en riktig fighter. Hon tittar inte tillbaka hon ser bara framåt och tar var dag som den kommer.
William hälsar en stor blöt puss och en bamsekram.
image343
Tänkte att jag skulle bifoga några bilder av vårt härliga vårväder..
Blev riktigt avundsjuk när jag hörde vilket härligt väder ni har i söder!
image344
image345
Här kan man snacka om lappvantar!

Nu ska jag se om jag hittar några uställningsregler att lära mig!

Kram kram

Nu är det dags igen!

image340

Kära gulliga vänner lämna ett litet tassavtryck innan ni går så vet jag vilka ni är, jag blir ju så nedrans nyfiken.
Detta är inte tillängnat Åsa för jag vet att du inte kan lämna kommentarer!
Nu har jag förresten knåpat ihop ett mailsvar till dig. Jag är lite dålig på att kolla min mail.
Jag är så träningsugen i denna stund att de kan ni inte tro, tyvärr är det sent och mörkt. Kanske att jag går ut en liten stund ändå..
image338
Har varit hemma från jobbet både igår och idag för att mitt hjärta är sjukt. Han har feber och fick idag snuva med. Stackars litet knyte! Trots att han är sjuk är det ändå full gas här hemma. Kanske lite mer sagoläsning än vanligt.
Han är så glad och go. Idag har han dock varit lite stygg med lillShivan han har satt sin potta på hennes huvud, matat henne med sina tuttar och när matte försökte få i henne avmaskningstabletterna passade han på att hälla mjölk ur sin pipmugg i hennes mugg. Där hjälpte han faktist mig för Shivan var ju tvungen att svälja tabletten.
Tur att hon är snäll. Efter sina hyss går han på uppmaning tillbaka och kramar och pussar henne.
Denna lilla pojk är så otroligt busig att det slår alla rekord!
image339
Nu ska nattugglan smyga ut en stund och sedan ska jag sova till en film..

Kram kram

Vem tusan är Gordon?

Den kan ni suga på en stund...
image333
Nu har vi motvilligt återvänt från himmelriket..
Den enda trösten ligger i att skoterföret håller på att försvinna även i fjällen. Igår var vi på en spännande tur till Mavas för att hämta hem markeringarna från sjön. Det var en himla massa vatten på sjön, bäckarna höll på skära ut och snön bar dåligt. Vi hade en helt underbar dag med mycket spänning, fart och sol. Lille hjärtat var hemma i stugan med Irma och vovvarna. Tusen tusen tack Irma!
image335
Tidigare dagar har vi spenderat på sjön i solen. Det har varit underbart väder. lilleman har haft så roligt med boben och snön och alla lekkamrater. Sandra och hennes pojkvän kom också upp. De hade flera episoder med dessa fiskar som William och Shiva tyckte var väldans spännande.
image334
Shiva har tränat en himla massa på sjön. Både Ken och Irma har drillat henne förutom jag.
Ikväll har vi tränat med extern belöning och apportering  samt rutan under väldans leksamma former. Vi har också klickat en hel del. Hon är så duktig.

Under helgen har den vackraste hållit låda. Han har sprungit mellan oss allihopa så att vi fått turas om att läsa böcker och sjunga ur sångpåsen. Det var en superpresent från världens bästa Jessica den är nog favoriten just nu
Förutom det har han undersökt hela kåken och tittat i alla skymslen och vrår och lekt kurragömma. Om man lyssnar noga hör man var han har gömt sig för han håller alltid fingret för munnen och säger schhh schhh. Sedan när man kommer nära hoppar han ut och säger Buuuu biiiiii.
Sedan fick vi ju besök från Norge igår det var jätteroligt.
image336
image337
Tre generationer

Nu skall jag kika lite på dumburken och sedan ska jag krypa till kojs.

kram kram
fler bilder finns på
http://www.williamlundqvist.spaces.live.com/

RSS 2.0